Discuţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt programate pentru ora prânzului, ora Moscovei

luni, 28 februarie 2022, 10:32
1 MIN
 Discuţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt programate pentru ora prânzului, ora Moscovei

Un consilier prezidenţial rus a declarat că discuţiile dintre Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa dintre Ucraina şi Belarus, vor începe luni, la prânz, ora Moscovei (11.00, ora României).

Consilierul prezidenţial rus Vladimir Medinsky, care conduce delegaţia Kremlinului, a anunţat că echipa sa este pregătită pentru negocieri imediat după sosirea părţii ucrainene.

De asemenea, agenţia de ştiri de stat rusă RIA-Novosti l-a citat pe Medinsky spunând că logistica din partea delegaţiei ucrainene a fost „foarte dificilă”, ora de sosire fiind amânată de mai multe ori.

Cele două delegaţii se vor întâlni lângă râul Pripyat, la graniţa dintre Belarus şi Ucraina. Biroul Preşedintelui Ucrainei a informat că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a telefonat liderului ucrainean, Zelenski, duminică, şi i-a oferit garanţii de siguranţă.

În acest sens, Lukaşenko „şi-a asumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul bielorus vor rămâne la sol în timpul călătoriei delegaţiei, întâlnirii şi a întoarcerii delegaţiei ucrainene”.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii