Djokovic, deportat. El fusese reținut și interogat ore în șir de autoritățile australiene

miercuri, 05 ianuarie 2022, 22:38
2 MIN
 Djokovic, deportat. El fusese reținut și interogat ore în șir de autoritățile australiene

Novak Djokovic a fost întâmpinat de Poliție imediat cum a ajuns în Australia, pentru turneul de grand slam Australian Open 2022. Sârbul, nevaccinat anti-COVID-19, a intrat în colimatorul agenților guvernamentali.

UPDATE

Guvernul Australiei a anulat miercuri viza de intrare a tenismenului Novak Djokovic. Acesta urmează sa fie deportat. Djokovic se afla de câteva ore pe aeroportul din Melbourne, unde nu a fost lăsat să intre în Australia pentru a participa la turneul de tenis din cauza unor proceduri legate de vaccinarea anti-COVID. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovici nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

TEXT INIȚIAL

Sârbul a fost blocat de autorități la vamă. Djokovic ar fi justificat în scutirea sa că a avut COVID în ultimele șase luni, situație care i-ar permite să joace la Australian Open nevaccinat. Problema este că australienii pun sub semnul întrebării veridicitatea motivării lui Nole.

Organizatorii Australian Open au acceptat în cele din urmă scutirea sârbului, dar ordinele de la Guvern par să-i pună mari bețe în roate liderului din tenisul masculin.

Novak Djokovic este în continuare reținut de Poliția din Australia, după șase ore de interogatoriu și 14 ore de zbor. Disperat, tatăl liderului mondial, care-și însoțește fiul, îi acuză pe polișiștii din aeroport că-l țin pe Djokovic captiv, într-un mod abuziv. Mai mult, atatăl campionului de la Australian Open ar fi amenințat că în cazul în care sportivul nu va fi eliberat, ar fi gata „să se bată pe străzi”, potrivit presei din Serbia.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii