Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, i-a cerut premierului japoniei să-şi facă seppuku

sâmbătă, 14 ianuarie 2023, 15:56
1 MIN
 Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, i-a cerut premierului japoniei să-şi facă seppuku

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev l-a acuzat sâmbătă pe premierul japonez Fumio Kishida de obedienţă ruşinoasă faţă de Statele Unite şi i-a sugerat acestuia să-şi facă seppuku, transmite Reuters.

Aceasta a fost cea mai recentă declaraţie dintr-un lung şir de declaraţii şocante şi provocatoare din partea lui Medvedev, care a era văzut cândva ca un reformator cu înclinaţii occidentale.

Medvedev este un aliat de bază al preşedintelui Vladimir Putin, ocupând funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei şi al unui organism care supraveghează industria de apărare.

El a reacţionat la întâlnirea de vineri, de la Washington, dintre Kishida şi preşedintele american Joe Biden, în urma căreia cei doi lideri au emis o declaraţie comună în care se spune că: „Afirmăm fără echivoc că orice utilizare a unei arme nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate împotriva umanităţii şi nejustificabil în niciun fel".

Medvedev a afirmat că declaraţia arată „paranoia" faţă de Rusia şi „trădează memoria sutelor de mii de japonezi care au murit în exploziile de la Hiroshima şi Nagasaki" – o referire la bombele atomice pe care Statele Unite le-au aruncat asupra Japoniei pentru a forţa capitularea acesteia la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vezi textul integral pe hotnews.ro

 

 

Comentarii