Doi ani de închisoare pentru furtul unei loţiuni din farmacie

marți, 29 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Doi ani de închisoare pentru furtul unei loţiuni din farmacie

Un hoţ s-a gândit să dea lovitura furând dintr-o farmacie. A câştigat 50 de lei, bani obţinuţi din vânzarea produselor furate. A pierdut mai bine de 2 ani de libertate.

Într-o dimineaţă, Theodore Calian şi-a însoţit un prieten la farmacia „Catena” din Piaţa Unirii, de unde acesta voia să-şi cumpere o faşă. Cât timp prietenul discuta cu farmacista, Calian a observat că vitrinele interioare nu erau asigurate. S-a apropiat de una dintre ele, a deschis uşa şi a sustras un pachet de două cutii de loţiune împotriva căderii părului, pentru femei.

Produsul costa 206 lei, dar Calian l-a vândut cu doar 50, unei persoane rămase necunoscute. Hoţul a fost identificat în scurt timp, graţie înregistrărilor video din farmacie. În faţa judecătorilor, Calian şi-a recunoscut vina şi s-a declarat de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii. A achitat şi prejudiciul produs farmaciei, dar inutil.

Calian nu se afla la primul proces pentru furt. Se afla încă în termenul de supraveghere dat pentru o pedeapsă de 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru un furt comis dintr-un magazin Lidl.

Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au dispus revocarea suspendării şi au contopit pedeapsa cu cea pentru noul furt, ca şi pentru alte două comise anterior. A rezultat o pedeapsă totală de 2 ani şi 3 luni de închisoare, în regim de detenţie. Apelul declarat de Calian împotriva sentinţei a intrat ieri pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii