Doi giganţi aviatici invitaţi să aterizeze la Iaşi: Turkish Airline şi Lufthansa

sâmbătă, 12 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Doi giganţi aviatici invitaţi să aterizeze la Iaşi: Turkish Airline şi Lufthansa

Vin turcii? – Foarte posibil. Vineri, reprezentanţi ai companiei Turkish Airlines au avut o scurtă întrevedere la Casa Pătrată cu preşedintele CJ, Maricel Popa, şi cu directorul provizoriu al Aeroportului, Monica Nichituş. Aceasta a fost însoţită de Cătălin Bulgariu, foarte probabil viitorul director al aerogării. Discuţiile purtate în biroul preşedintelui CJ au fost informale, nicio decizie nefiind luată. „Vrem să avem legătură directă mă­car cu un hub internaţional“, spunea şeful administraţiei judeţene cu o seară înainte, în cadrul unei emisiuni televizate în care a vorbit despre aeroporturile din Istanbul şi Frankfurt.

În România, Turkish Airlines operează pe aeroporturile din Constanţa, Cluj şi Bucureşti, în vreme ce Lufthansa – ai cărei reprezentanţi sunt aşteptaţi, de asemenea, la Casa Pătrată într-una din săptămânile următoare – operează pe pistele din Cluj, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti. Ambele companii au printre destinaţiile lor şi Chişinăul. Bazele principale de operare ale celor două companii, Istanbul, respectiv Frankfurt, sunt printre cele mai mari aeroporturi din Europa, cu deschidere spre sute de destinaţii din întreaga lume.

Între timp, Aeroportul Iaşi se va îmbogăţi luna viitoare cu trei curse spre Italia – două operate de compania Fly Ernest, spre Verona şi Cuneo, şi una de Blue Air, care relansează destinaţia Torino, cu un zbor pe săptămână, începând din 17 iunie. În ceea ce priveşte parcarea mereu aglomerată, conducerea aerogării a limitat numărul taxiurilor la 15, cele care nu au loc fiind direcţionate în zona Aviaţiei Utilitare – spaţiu care ar putea să găzduiască mai multe autovehicule până când vor începe lucrările de reamenajare a zonei. Amintim că aici urmează să se mute administraţia Aeroportului, Terminalul 1 – pe care îl ocupă birourile în prezent – urmând să fie amenajat şi redat traficului de pasageri. 

 

 

Comentarii