Dorinel Munteanu, antrenorul SC Oţelul Galaţi, amendat şi suspendat

joi, 30 martie 2023, 17:55
2 MIN
 Dorinel Munteanu, antrenorul SC Oţelul Galaţi, amendat şi suspendat

SC Oţelul Galaţi nu se va baza la meciul din această seară, cu Steaua (ora 20:00, la Galaţi), dar nici în următoarele etape, pe antrenorul Dorinel Munteanu şi pe fundaşul Costin Ghiocel.

Ambii au fost suspendaţi de către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF după meciul din debutul play-off-ului Ligii 2, în care SC Oţelul a pierdut acasă cu Poli Iaşi, scor 1-2.

Pentru intrarea brutală avută în minutul 25 asupra lui Cătălin Itu, faţă în care jucătorul Iaşiului a fost lovit cu piciorul în faţă, şi-a pierdut pentru câteva momente cunoştinţa şi a fost scos afară pe targă şi băgat în ambulanţă, căpitanul Oţelului, Costin Ghiocel, a primit o suspendare de trei meciuri. Arbitrul Cătălin Buşi i-a acordat iniţial cartonaşul galben lui Ghiocel, iar apoi, după ce a observat gravitatea loviturii, l-a anulat pe acesta şi l-a eliminat direct pe fundaşul echipei gălăţene.

Ghiocel, utilizat în acest sezon în 6 meciuri de Liga 2, mult timp fiind accidentat, va fi suspendat în partidele cu Steaua (acasă), Dinamo (deplasare) şi Gloria Buzău (acasă).

”În temeiul art. 63/1/a raportat la art. 63/2/4/a din RD, se suspendă 3 (trei) jocuri şi i se aplică penalitate sportivă de 2000 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF în şedinţa din 29 martie, publicată o zi mai târziu, chiar înaintea partidei cu Steaua. În schimb, antrenorul Dorinel Munteanu, care în timpul jocului nu a fost sancţionat cu cartonaş galben, spre deosebire de omologul său Leo Grozavu, a fost reclamat la comisie de către Poli Iaşi, pentru declaraţiile făcute ulterior, la o săptămână distanţă, iar Comisia de Disciplină şi Etică a FRF s-a conformat rapid şi a dictat o sancţiune pentru fostul internaţional, care în această ediţia de campionat a mai fost o dată suspendat, la acea dată pentru cartonaş roşu primit la finalul jocului desfăşurat la Slobozia.

Dorinel Munteanu va sta pe tuşă la următoarele două jocuri şi a primit o amendă de 3400 de lei pentru că şi-a spus nemulţumirile. Va rata, astfel, partidele cu Steaua (acasă) şi Dinamo (deplasare) şi rămâne de văzut dacă se va prezenta la stadion. La precedenta suspendare, acesta a preferat să rămână acasă, nu să se prezinte în tribună, de unde oricum nu putea da indicaţii, ci doar urmări jocul.

Vezi mai multe pe prosport.ro

 

 

 

Comentarii