Două site-uri de ştiri din România atacate de hackerii de la Anonymous

luni, 28 martie 2022, 17:27
1 MIN
 Două site-uri de ştiri din România atacate de hackerii de la Anonymous

Hackerii de la Anonymous au atacat, luni dimineaţă, două site-uri de ştiri din România, acuzându-le de propagandă. Este vorba despre Tion.ro şi Aradon.ro, relatează Ziare.com.

Cele două site-uri fac parte din portofoliul Inform Media Press, deţinută, din 2017, de o companie înregistrată în Ungaria, care se află în campanie electorală în această perioadă pentru alegerile parlamentare de luna următoare. Din acelaşi grup face parte şi ziarul de limbă maghiară Bihari Naplo.

“Acest site face parte din mass media de propagandă guvernamentală. Ţi-am adus adevărul! Propagandă în loc de presă independentă!”, a fost mesajul, inclusiv în limba maghiară, cu care au fost întâmpinaţi cei care au încercat să acceseze site-urile, conform pressalert.ro.

La momentul publicării acestui articol, site-ul Tion.ro şi Aradon.ro nu puteau fi accesate.

Totodată, site-urile web ale mai multor ziare pro-guvernamentale ungare au căzut luni dimineaţă victime ale unui atac al hackerilor. Cel puţin trei site-uri web – 888, Metropol şi Figyelő – nu se încărcau sau erau inaccesibile, informează publicaţia maghiară HVG.hu.

Un alt site central din Ungaria, cel al Mediaworks, era accesibil, dar pe pagina de “Home” apare un mesaj care atrage atenţia asupra faptului că ziarul ar face parte din propaganda guvernamentală. Detalii aici.

Comentarii