Dragnea: Ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost o execuţie în masă

vineri, 22 iunie 2018, 19:30
2 MIN
 Dragnea: Ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost o execuţie în masă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oemani ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut, la finalul şedinţei CEx, că a fost târât în acest dosar pe baza a două declaraţii din partea a "două doamne inculpate în dosar", făcând referire la Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu, angajate fictiv la DGASPC Teleorman. "Acuzatiile au fost distruse chiar de cele două care le făcuseră. Ieri am asistat la o execuţie în masă. A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea şi un judecător care a rezistat a făcut opinie seprata şi mă vede nevinovat", a declarat Dragnea.

El a susţinut că după declaraţiile făcute în instanţă de cele două angajate DGASPC, atât el cât şi avocaţii şi oameni cu pregătire juridică nu vedeau altă cale decât achitarea. Liderul PSD a mai susţinut că mitingul PSD i-a speriat şi a pus presiune pe judecători. "Am ştiut că acea manifestere va mări presiunea pe judecărori, ptentru că i-a speriat, am ştiut că va contribui la condamnarea mea. Am vazut unii la o televiziune că au ameninţat direct judecătorul care are o opinie separat, spunandu-i să îşi bage minţile-n cap", a declarat Dragnea.

El a spus că le-a transmis colegilor săi din PSD că obiectivele lui răman aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică, iar statul paralel să fie zdrobit. "Şi va fi zdrobit. Miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconst, alţii sunt târâţi pe la DNA şi prin tribunale pe acelasi articol sovietic le cer iertare că s-a lungit atât de mult modificarea Codului penal. Poate nu o să mă ierte. Maniera de a avea o abordare procedural corectă s-a dovedit una greşită, pentru că în parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurii normale, dezbateri, adoptare si promulgare", a mai spus Liviu Dragnea.

Comentarii