Dragnea pune capăt interimatului la şefia PSD Iaşi. Popa ţine de scaun

luni, 03 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Dragnea pune capăt interimatului la şefia PSD Iaşi. Popa ţine de scaun

Vor fi alegeri în 11 filiale judeţene şi la Bucureşti. Maricel Popa: „Cu siguranţă voi candida“.

„În aproximativ două luni, vom organiza alegeri pentru desemnarea preşedintelui filialei judeţene PSD“, ne-a declarat Maricel Popa, care deţine conducerea interimară a PSD Iaşi de peste un an şi jumătate. Comitetul Executiv Naţional al partidului a stabilit, sâmbătă, să se organizeze alegeri în 11 organizaţii judeţene conduse de li­deri interimari, printre acestea fiind şi organizaţia PSD Iaşi.

Maricel Popa asigură interimatul din 22 februarie 2017, după demiterea lui Mihai Chirica din toate funcţiile deţinute în partid, la finalul unui şir de critici făcute de primarul Iaşului cu privire la OUG 13. Preşedintele partidului le-a cerut liderilor judeţeni interimari să înceapă chiar de săptămâna aceasta pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferinţe judeţene de alegere a noilor preşedinţi.

„Cu siguranţă, voi candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Iaşi. Am adus 600 de milioane de euro în proiectele pentru Iaşi, şi vreau să le continui“, ne spus Maricel Popa.

El a explicat că a fost nevoie de o schimbare în statutul partidului, care prevedea unanimitate pentru alegerea preşedintelui de filială, „ceea ce era o aberaţie“. În afară de Iaşi, lideri interimari mai au filialele PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti.

Comentarii