Drulă: Sub PNL şi PSD, pensiile speciale au crescut cu 438 de lei, iar pensiile normale cu doar 3 lei

joi, 01 septembrie 2022, 15:15
1 MIN
 Drulă: Sub PNL şi PSD, pensiile speciale au crescut cu 438 de lei, iar pensiile normale cu doar 3 lei

„Guvernarea PNL PSD a eşuat. Falimentul moral al coaliţiei e dovedit, România e cu economia pe marginea prăpastiei. PNL şi PSD la guvernare înseamnă faliment”, a declarat ieri Cătălin Drulă, preşedintele USR, într-o conferinţă de presă. 

El a declarat că pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, în timp ce pensiile obişnuite au crescut cu 3 lei. “PNL şi PSD se luptă pentru un singur lucru: privilegiile politrucilor. Se măresc ministere, se dau sinecuri. PNL şi PSD au o singură opţiune: să plece acasă sau să ia măsurile concrete”.

Drulă a anunţat că USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. “Vom ataca dur miniştrii gropari ai acestei ţări. Veţi vedea că PSD, PNL şi UDMR îi susţin pe toţi aceşti miniştri, în ciuda declaraţiilor publice”.

“Ce a livrat coaliţia? Nelinişte, suferinţă şi sărăcie. PNL şi PSD ne-au adus în punctul de a ne teme de frig. Preţurile au explodat. Gaze, curent, benzină, mâncare – toate s-au scumpit. Ratele la credite au crescut dramatic. Părinţii au avut un şoc când au văzut preţul rechizitelor”, a mai spus liderul USR.

Drulă a mai spus că prioritatea USR va fi lupta cu creşterea preţurilor. “Vom veni în Parlament cu legi anti-inflaţie. Germania scade TVA la energie, exact măsura propusă de USR, dar coaliţia PSD-PNL refuză să facă acelaşi lucru şi în România doar pentru că a fost propusă de USR”.

Comentarii