Drumul Botoşani – Târgu Frumos este abandonat în şantier

joi, 09 martie 2023, 13:24
1 MIN
 Drumul Botoşani – Târgu Frumos este abandonat în şantier

Situaţie scandaloasă pe drumul naţional 28B, care leagă municipiul Botoşani de Târgu Frumos (judeţul Iaşi). Deşi lucrările de modernizare au început din 2021, pe unele tronsoane constructorul nu a intervenit cu nimic.

Nemulţumiţi de acest lucru, şoferii care circulă spre Flămânzi sau spre Iaşi acuză starea deplorabilă a carosabilului pe unele segmente. Iar de la simple comentarii pe grupurile de socializare s-a ajuns acum la sesizări şi reclamaţii peste tot – de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la Poliţia Rutieră.

În urma acestor sesizări, poliţiştii rutieri au atenţionat administratorul drumului că, în situaţia în care nu se va interveni pentru ca situaţia să fie remediată, se va trece la aplicarea de sancţiuni. Unul dintre sectoarele care a generat cele mai multe discuţii este cel din apropierea Mănăstirii Zosin, acolo unde, din cauza unor alunecări de teren, deocamdată nu s-a intervenit la refacerea terasamentului drumului. Ba mai mult, au apărut o serie de denivelări, care îngreunează traficul. În mod normal, cel care ar trebui să intervină ar fi constructorul care se ocupă de lucrările de modernizare. Asta pentru că drumul a fost predat către acesta, iar la semnarea contractului cu CNAIR acesta s-a angajat să respecte o serie de condiţii.

Vezi mai multe detalii pe monitorulbt.ro

Comentarii