Elena Lasconi, retrasă de pe lista de la alegerile europarlamentare. I s-a tras de la referendumul pentru familia tradiţională

luni, 06 noiembrie 2023, 07:44
2 MIN
 Elena Lasconi, retrasă de pe lista de la alegerile europarlamentare. I s-a tras de la referendumul pentru familia tradiţională

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că i-a cerut Elenei Lasconi, desemnată în fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare, să se retragă din campanie, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

„Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, precizează Drulă. „Am avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înţeles că întreaga discuţie publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situaţia personală devenită publică, afectează campania şi concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin pentru a face performanţă în administraţie”, a transmis liderul USR, Cătălin Drulă, duminică, într-o postare pe Facebook. Drulă mai spune că „USR are de dus o luptă grea şi importantă în 2024”, iar „astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta şi de soluţii liberale. În faţa unei guvernări corupte şi a isteriei extremiste, avem cu toţii nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”.

Elena Lasconi, desemnată cu doar două săptămâni în urmă cap de listă USR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, a dezvăluit într-un interviu la Prima TV că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi.

Ulterior fiica Elenei Lasconi, Oana, a reacţionat dur într-un mesaj pe Instagram la afirmaţiile mamei sale, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că „această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

 

 

Comentarii