Elev marginalizat după ce și-a acuzat profesorul de hărțuire sexuală

marți, 01 martie 2022, 11:48
2 MIN
 Elev marginalizat după ce și-a acuzat profesorul de hărțuire sexuală

Copilul care a reclamat că profesorul agricultură îl hărţuia este marginalizat de profesori şi colegi şi nu mai vrea să meargă la şcoală.

Mama copilului care acuză un profesor că l-a abuzat sexual a rupt tăcerea, după o săptămână în care a refuzat orice contact cu lumea exterioară, în afară de poliţie şi asistenţii sociali. Imediat după apariţia cazului în spaţiul public, pe internet a apărut un val de reacţii, surprinzător în favoarea presupusului agresor şi nu pentru protejarea copilului care ar fi fost victimă.

Zeci de persoane din Ştefăneşti, localitatea unde s-ar fi petrecut faptele, au început să facă tot felul de acuzaţii la adresa băiatului de 15 ani. Copilul a ajuns marginalizat şi de şcoală, de profesori şi chiar de colegi. Copiii l-au scos din grupurile lor şi se solidarizau cu profesorul, ceea ce l-a făcut pe minor să refuze să mai meargă la şcoală de la producerea incidentului.

Mama băiatului care şi-a înregistrat profesorul se declară şocată de reacţia celor din jur şi spune că nu înţelege de ce membrii comunităţii i-au acuzat copilul, fără ca nimeni să ia în calcul că ceea ce spune minorul ar putea fi real. Mai mult, femeia a fost nevoită să asculte întreaga mărturie a propriului copil, fiind şi ea şocată de ceea ce a auzit. Băiatul a fost chemat de poliţişti la audieri pentru a povesti ce s-a întâmplat, iar mama a trebui să asiste la momentele în care copilul a mărturisit.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii