Elevii de la Iaşi: premiul I şi la Matematică şi la Română, la un concurs naţional

marți, 02 aprilie 2019, 01:50
2 MIN

Acesta a fost dedicat celor cu deficienţe de auz. La competiţie a participat o delegaţie de la Liceul „Vasile Pavelcu“ Iaşi, numărul premiilor luate fiind mult mai mare.

Elevii de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi au reuşit să obţină mai multe premii la Concursul Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz, printre care şi Premiul I la Matematică, cu nota 10, şi premiul I la Limba şi literatura română, cu nota 9,80. Competiţia s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, iar pe 30 martie s-a desfăşurat festivitatea de premiere a celei de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan“ din Timişoara.

Competiţia s-a desfăşurat la patru discipline, Limba şi literatura română, Matematică, Educaţie plastică şi Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, la aceste probe participând 89 de elevi cu deficienţe de auz din clasele a VII-a şi a VIII-a din 14 instituţii de învăţământ special din ţară. Probele de concurs s-au desfăşurat în zilele de 28 şi 29 martie, la aceste probe obţinâdu-se două premii I. La disciplina Matematică, Emanuel Rusu din clasa a VII-a a luat nota 10, iar la Limba şi literatura română, Con­stan­tin Dany Aoglăjoaie din clasa a VIII-a a ob­ţinut nota 9,80, clasându-se de asemenea pe locul I.

La disciplina Educaţie plastică, eleva Karina Alexandra Doboş din clasa a VII-a a obţinut locul al II-lea, iar Andreea-Beatrice Rotaru din Clasa a VII-a a obţinut locul al III-lea la Limba şi literatura română. Tot locul al III-lea a fost obţinut de Denisa Elena Diaconu din clasa a VIII-a la Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor. Elevii de la Liceul „Vasile Pavelcu“ au obţinut şi o menţiune la Tehnologia informaţiilor prin eleva Denisa Maria Ţibuleac, şi două premii speciale la Educaţie plastică şi Matematică, acestea fiind acordate lui Ionuţ Iulian Brăescu, respectiv lui Ştefan Florea, ambii din clasa a VIII-a.

Comentarii