Episcopul Hușilor, ca un om de rând, prin noroaiele satelor vasluiene

marți, 14 decembrie 2021, 11:10
2 MIN
 Episcopul Hușilor, ca un om de rând, prin noroaiele satelor vasluiene

Sătenilor din comuna Costești nu le-a venit ieri să creadă cine este ajutorul lui Moș Crăciun,  sosit cu daruri pentru copii, înaintea sfintelor sărbători! Pe o ploaie rece și prin noroaie cum doar la marginea lumii mai poți vedea, în alaiul Moșului putea fi zărit însuși Episcopul Ignatie, dar cine să își fi dat seama de acest lucru, dacă Ierarhul și-a luat haine modeste, niște ciubote numai bune de înfruntat mocirla de pe uliță, iar pe cap și-a pus o căciulă modestă. 

Părinții însă au înțeles mai repede faptul că Preasfințitul Ignatie este ajutorul lui Moș Crăciun și unii s-au emoționat, când au deschis ușile caselor lor reci și cu lipsiri greu de închipuit, ca să intre, practic, vestea bună a Nașterii Domnului.Bucuria trăită de copii la vederea celor ce veneau la ei cu daruri, le făcea ochii să strălucească. S-au gândit că s-ar putea ca anul acesta, Moș Crăciun să nu ajungă, dacă ploaia a desfundat, iată, ulițele mai rău ca în mijlocul toamnei.

Preoții Episcopiei Hușilor nu s-au lăsat și l-au adus pe Moșul pe la casele copiilor din comuna Costești. Imaginile de la fața locului însă au dezvăluit din nou acel contrast care pe cei mari ar trebui să îi pună pe gânduri: fericirea din ochii celor mici, crescuți, totuși, în mijlocul unei sărăcii lucii. Casele erau dintre cele mai ponosite, iar în pragul lor ieșeau micuții cu picioarele goale, nerăbdători să primească darurile mult dorite. Curțile păreau înghițite cu totul de noroaie, iar ulițele erau și mai mâlite și mai greu de trecut. În mijlocul acestei realități vasluiene, zâmbetul fericit al copiilor cu brațele pline de daruri oferă lumină, fie măcar și în aceste  clipe debucurie.

Mai mult, pe vremeanoua

 

Comentarii