Era să moară înecat cu şoric

sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Era să moară înecat cu şoric

Bărbatul a avut oarecum noroc: şoricul permitea o oarecare respiraţie greoaie, în caz contrar decesul survenind în câteva minute.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Huşi, a fost la un pas de moarte după ce s-a înecat cu o bucată de şoric. Pentru că nu-şi mai putea reveni, bărbatul a fost transportat de la spitalul vasluian la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, şoricul blocându-i căile aeriene, dar nu total, caz în care decesul ar fi survenit în câteva minute. Medici i-au făcut o endoscopie şi i-au scos bucata care-l împiedica să respire, iar acum acesta se află în afara oricărui pericol.

„Pacientul în vârstă de 58 de ani a ajuns în UPU din Vaslui, din cauza faptului că avea un corp străin blocat în esofag. S-a efectuat o endoscopie şi bucata a fost îndepărată“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.  Bărbatul a refuzat să rămână internat la spitalul din Iaşi şi a fost retrimis la Spitalul din Huşi pentru a mai fi ţinut sub observaţie. 

Comentarii