COMUNICAT DE PRESA

Esplanada Palatului Culturii va fi în totalitate pietonală, începând de anul viitor

luni, 15 martie 2021, 13:45
2 MIN
 Esplanada Palatului Culturii va fi în totalitate pietonală, începând de anul viitor

În contextul demolării pavilionului showroom, esplanada Palatului Culturii va fi în totalitate pietonală. Primăria Municipiului Iaşi şi compania IULIUS au stabilit ca, începând cu anul viitor, să înceteze parteneriatul privind administrarea locurilor de parcare din faţa piaţetei Palatului Culturii. Rolul acestora, de a fi o facilitate pentru vizitatorii care ajung în centrul oraşului, va putea fi preluat de noua parcare subterană care se construieşte la Palas Campus.

Compania IULIUS desfăşoară demersurile necesare pentru demolarea pavilionului showroom, programată pentru perioada următoare, în funcţie de obţinerea avizelor şi autorizaţiilor. Acţiunea va continua cu încetarea parteneriatului dintre Primăria Municipiului Iaşi şi compania IULIUS privind administrarea locurilor de parcare amenajate în faţa piaţetei Palatului Culturii, începând cu anul viitor. Astfel, întregul areal dintre Palatul Culturii – Teatrul Luceafărul – ansamblul Palas va fi unul „car-free”, un spaţiu de promenadă în legătură cu grădina publică Palas, locul preferat de ieşeni pentru petrecerea timpului lor liber în familie, dar şi spectaculos pentru turişti.

Cititi si: Compania IULIUS renunță la propunerea de donare a pavilionului showroom către Municipalitate și a inițiat demersurile privind demolarea

Scopul creării spaţiilor de parcare supraterane din zonă a fost cu prioritate acela de a deservi vizitatorii din zona centrală şi de a le facilita accesul la obiectivele turistice şi administrative. Locurile de parcare centrale continuă să fie subdimensionate în raport cu necesitatea lor, iar în acest sens vor fi o soluţie cele 625 de spaţii accesibile prin parcarea subterană cu două niveluri de la Palas Campus, o investiţie de 33,3 milioane de euro, care, mai ales în weekend, va reprezenta un beneficiu pentru întreaga comunitate şi turişti. Astfel, alături de parcarea subterană existentă în ansamblul Palas, cea mai mare de acest tip din ţară, vor fi disponibile aproximativ 3.200 locuri de garare în zona centrală a oraşului.

Proiectul de 120 de milioane de euro ce revitalizează şi redă oraşului zona Sf. Andrei include şi peste 1,6 milioane de euro investiţii în infrastructura şi conectivitatea rutieră şi pietonală cu centrul Iaşului, precum o nouă arteră de circulaţie ce va face legătura între bulevardele Anastasie Panu şi Regele Ferdinand I al României, lărgirea şi modernizarea a cinci străzi adiacente, 650 metri de piste de ciclism, 500 de locuri de parcare pentru biciclete, accese pietonale, inclusiv un parc de 4.500 mp, dar şi facilităţi special dedicate automobilelor electrice.

Departament PR

W: www.palasiasi.ro

E: pr@palasiasi.ro

SURSA FOTO: directbooking.ro

 

 

Comentarii