Este greu cu trei primadone

vineri, 17 septembrie 2021, 01:43
3 MIN
 Este greu cu trei primadone

 

Marea favorită a Ligii Campionilor, Paris Saint Germain, a călcat cu stângul la debutul în competiţie, mulţumindu-se cu o remiză la Bruges. Şerif Tiraspol continuă să uimească

Cu Messi, Neymar şi Mbappé în teren, considerată de majoritatea specialiştilor prima favorită la câştigarea trofeului Ligii Campionilor, Paris Saint Germain nu a reuşit decât o remiză pe terenul celor de la FC Bruges nefiind departe chiar de un eşec pe terenul „postăvarilor”. în grupa A a Ligii Campionilor. După ce VAR a refuzat un penalty gazdelor, pentru un presupus henţ intenţional, la faza următoare parizienii au deschis scorul,prin Ander Herrera, după o pasă precisă primită de la Mbappé.Golul părea să conducă partida pe un făgaş normal, mai ales că în min, 23, Mbappé a fost aproape de gol, dar portarul Mignolet a respins senzaţional. Patru minute mai târziu, celălalt goal-keeper, Keylor Navas a fost păcălit de un şut deviat trimis de Vanaken şi echilibrul s-a restabilit. O torpilă a lui Messi a nimerit transversala, iar în ultimul minut al reprize fundaşul De Ketelaere a fost la un pas de a schimba tabela în favoarea flamanzilor.După pauză, Bruges a căpătat curaj, iar PSG nu a căpătat penalty la alt presupus henţ. În final, şansa putea surâde lui Icardi, dar tabela nu s-a mai mişcat, cosemnând un rezultat care nu poate mulţumi colecţia de vedete a lui Pocchetino. În cealaltă partidă, disputată în grupa A pe pământ englez a fost festival de goluri, într-un meci care a semănat cu un soi de cursă de urmărire: Manchester City a învins cu 6-3 echipa RB Leipzig, prin golurile marcate de Ake ('16), Mukiele ('26-autogol), Mahrez ('45^3 – penalty), Grealish ('56), Cancelo ('75), G.Jesus ('85), respectiv, Nkunku ('42, '51, '73).

Demn de remarcat este că echipa Şerif Tiraspol continuă să uimească şi în faza grupelor: după ce au eliminat pe Crvena Zvezda şi Dinamo Zagreb „şerifii din Transnistria au dispus pe arena proprie cu 2-0 de Şahtar Doneţk prin golurile marcate de Lama Traoré şi Yansane în minutele 16 şi 62. În celălalt meci, Real Madrid a învins pe „San Siro” echipa Inter Milano, Rodrigo aducând victoria spaniolilor în min, 98. Celelalte rezultate de miercuri:

Grupa B: Atletico Madrid – FC Porto 0-0; FC Liverpool – AC Milan 3-2. Tomoi ('9 – penalty), Salah ('42), Henderson ('69) / Rebic ('42), Diaz ('44).

Grupa C: Beşiktaş – Borussia Dortmund 1-2. Montero ('90^4) . Bellingham ('29), Haaland ('45 ^3); Sporting Lisabona – Ajax Amsterdam 1-5.Paulinho ('33) / Haller ('2, '9, '51, '63), Berghuis ('39).

Haller, insolitul golgeter

Atacantul franco-ivorian Sebastien Haller a marcat patru goluri pentru Ajax Amsterdam, , la debutul său în grupele Ligii Campionilor la fotbal, şi a făcut practic diferenţa în meciul câştigat de „lăncieri” cu scorul de 5-1 pe terenul campioanei Portugaliei. Internaţionalul ivorian (26 ani) a reuşit a 16-a cvadruplă din istoria Champions League (din 1992), precedenta fiind realizată de francezul Olivier Giroud pentru Chelsea, pe terenul echipei Sevilla (4-0), pe 2 decembrie 2020. Haller, transferat de la West Ham United pentru o sumă record în Eredivisie, 22,5 milioane de euro, a înscris în minutele 2, 9, 53 şi 63, fostul internaţional francez de juniori, născut într-o suburbie a Parisului şi care a mai evoluat la Auxerre, Utrecht şi Eintracht Frankfurt, fiind golgeterul Champions League după prima etapă.

Comentarii