Este sau nu legal detectorul de radar în România? Situația din alte țări

joi, 18 noiembrie 2021, 11:16
1 MIN
 Este sau nu legal detectorul de radar în România? Situația din alte țări

Detectoarele radar au pătruns pe piața din România de mai bine de 15 ani și pot fi achiziționate și în prezent fără nici o restricție. Odată cu trecerea anilor, în rândul conducătorilor auto din țara noastră a apărut confuzia legată de legalitatea acestor aparate, și anume dacă folosirea lor pe teritoriul României este sau nu legală.

Ei bine, trebuie să știi că, până în momentul de față, Codul Rutier nu a suferit modificări în această privință, astfel că detectoarele de radar nu sunt interzise pe teritoriul țării noastre.

Important este că utilizarea aparatelor de detectare a radarelor poliției este perfect legală, iar achiziționarea unui model mai scump și mai performant îți va oferi avantajul detectării aparatelor radar de la o distanţă mai mare.

Fii, însă, cu mare băgare de seamă atunci când ieși din țară deoarece acest dispozitiv este interzis prin lege în alte țări europene precum Belgia, Croația, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Norvegia etc. Facem mențiunea că, în unele state europene, este ilegală doar utilizarea detectorului de radar într-un vehicul în mișcare, nu și deținerea unuia.

Aflați amănunte de pe promotor.ro.

Comentarii