Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată pentru corupţie

vineri, 09 decembrie 2022, 22:21
1 MIN
 Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată pentru corupţie

Europarlamentara socialistă greacă Eva Kaili, care unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seară la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciunile de corupţie care implică Qatar, a declarat pentru AFP o sursă familiarizată cu problema. Alte patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei dimineaţa în acelaşi caz. Kaili, care este partenera unuia dintre aceşti patru suspecţi, a fost „arestată pentru a fi audiată” de poliţie, a spus această sursă. Eva Kaili, europarlamentar PASOK, a fost exclusă din partid în urma investigaţiilor autorităţilor belgiene cu privire la acuzaţiile de corupţie, scrie Ekathimerini.

„În urma ultimelor evoluţii şi a anchetei autorităţilor belgiene cu privire la corupţia oficialilor europeni, europarlamentarul PASOK, Eva Kaili, a fost exclusă din partid prin decizia preşedintelui Nikos Androulakis”, a anunţat partidul de centru-stânga.

„De câteva luni, anchetatorii de la PJF (Poliţia Judiciară Federală, NDLR) au suspectat o ţară din Golf că influenţează deciziile economice şi politice ale Parlamentului European, prin plata unor sume substanţiale de bani sau prin oferirea de cadouri semnificative unor terţi cu o valoare semnificativă pentru poziţie politică sau strategică în cadrul Parlamentului European”, explicase, mai devreme, parchetul federal, potrivit La Libre Belgique.

Cititi mai multe amănunte pe hotnews.ro

Comentarii