Eveniment regional: zeci de mii de catolici din Dieceza de Iaşi se vor ruga astăzi pentru preoţii lor

vineri, 16 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Eveniment regional: zeci de mii de catolici din Dieceza de Iaşi se vor ruga astăzi pentru preoţii lor

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat că va celebra astăzi, pe 16 iunie, în Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, şi „Ziua Mondială de Rugăciune pentru Sfinţirea Preoţilor”. Într-o scrisoare deschisă adresată comunităţii, episcopul catolic de Iaşi, Preasfinţitul Iosif Păuleţ, a spus că ideea celebrării acestei zile a fost o iniţiativă lansată de Papa Ioan Paul al II-lea şi are ca scop încurajarea creştinilor de a-i susţine pe preoţi cu rugăciunile lor.

„Una dintre devoţiunile cele mai preţuite în Biserica noastră este cea închinată Preasfintei Inimi a lui Isus. Mai ales în luna iunie, credincioşii îşi fixează, plini de încredere şi recunoştinţă, ochii minţii şi ai inimii spre Cristos, Mântuitorul nostru, care ne-a oferit şi continuă să ne ofere atâtea dovezi ale iubirii sale nemărginite faţă de noi, oamenii. Biserica, dieceza, comunităţile noastre au nevoie de preoţi devotaţi, decişi să-l urmeze şi să-l imite cu fidelitate pe Cristos. Chiar şi lumea de astăzi are nevoie de preoţi buni, capabili să aducă speranţă şi bucurie în inimile oamenilor. Credincioşii au nevoie de păstori care să-i înveţe şi să-i călăuzească spre o trăire tot mai autentică a evangheliei în viaţa de zi cu zi”, a spus PS Iosif Păuleţ.

Acesta însă avertizează credincioşii să aibă îngăduinţă şi înţelegere faţă de preoţi, care le vor fi mereu „martori credibili” care să îi încurajeze, mai ales în momentele dificile ale vieţii, dar sunt oameni care „experimentează fragilitatea, limitele şi incapacităţile naturii umane”.

„Şi ei au nevoie de susţinerea şi rugăciunile credincioşilor. De multe ori, mai ales în mijlocul dificultăţilor pe care le traversăm în viaţă, îi căutăm pe preoţi şi le cerem să se roage pentru noi sau pentru cei dragi ai noştri, pentru ca Dumnezeu să-şi arate îndurarea şi să ne ajute. Dar acelaşi lucru suntem chemaţi să-l facem şi noi: să ne rugăm pentru preoţi, pentru ca Domnul să-i păstreze fideli misiunii primite şi să-i întărească în momentele de încercare”, a conchis episcopul. 

Comentarii