EXCLUSIV Scandalul care a trezit un cartier întreg: o poveste de iubire terminată la Socola

Protagonistul episodului zgomotos şi violent îşi urmărea fosta soţie, care lucra în zonă. Cei doi au stat 17 ani împreună, dar acum erau divorţaţi.

marți, 21 septembrie 2021, 01:50
3 MIN
 EXCLUSIV Scandalul care a trezit un cartier întreg: o poveste de iubire terminată la Socola

Apar amănunte noi cu privire la bărbatul încătuşat cu scandal de către poliţişti sâmbătă noapte, în Zimbru. Se pare că bărbatul în vârstă de 40 de ani, Daniel Octav Popa, îşi urmărea fosta soţie de care divorţase, iar atunci când a fost luat la întrebări de către o patrulă de poliţie acesta a reacţionat violent, apoi a început să urle atunci când poliţiştii l-au încătuşat. 

Cei doi fuseseră căsătoriţi 17 ani înainte să divorţeze. În noaptea de sâmbătă, mai precis în jurul orei 24, un trecător a filmat toată scena şi a pus imaginile pe internet. În acestea se poate vedea cum poliţiştii l-au pus la pământ pe bărbat, iar acesta urla ca din gură de şarpe că agenţii de poliţie vor să îl omoare. Poliţiştii erau de la Secţia 1, iar după ce l-au imobilizat l-au transportat la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru expertiză. Bărbatul ar fi fost sub influenţa alcoolului sâmbătă noapte şi cel mai probabil o supraveghease pe fosta soţie, Daniela Cristina A. care se afla la serviciu, în zona Zimbru. Aceasta lucrează la un bar. În momentul în care femeia a ieşit de la muncă, ea l-a observat pe fostul soţ şi a sunat imediat la poliţie, panicată. La locul respectiv a mers imediat o patrulă de poliţişti.

“La data de 19 septembrie, în jurul orei 0.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că este urmărită de fostul soţ. Urmare a sesizării, poliţiştii au intervenit, au imobilizat bărbatul aflat în stare de ebrietate şi l-au condus la o unitate medicală. De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 61/1991. Femeia şi-a rezervat dreptul de a nu depune plângere penală pentru vreo faptă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Cei doi soţi au divorţat la cererea femeiii, care a intentat divorţ. Judecătorii au încuviinţat despărţirea, copilul care a rezultat din unirea celor doi a fost încredinţat mamei. Mai mult, ea a cerit să revină la numele purtat anterior. Se pare că bărbatul a avut unele probleme psihice în urma divorţului, dar femeia nu a depus până în prezent nicio plângere la autorităţi.

“Se dispune desfacerea căsătoriei încheiată între părţi la data de 16 august 2002 din culpa comună a părţilor. Dispune revenirea reclamantei la numele anterior căsătoriei. Dispune exercitarea exclusivă a autorităţii părinteşti cu privire la minora de către mama sa, stabileşte locuinţa minorei la domiciliul mamei reclamante. Obligă pârâtul Daniel Octav Popa la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorei în cuantum de o pătrime raportat la venitul minim net pe economie, începând cu data introducerii acţiunii şi până la majoratul copilului”, se arată în motivarea judecătorilor. Chinul femeii era cunoscut, se pare, şi de apropiaţi. “Sper că prietena mea cea mai bună să cunoască un băiat care să o iubească la fel de mult pe cât o iubesc eu, pentru că uneori am impresia că a uitat cât de bine merită să fie tratată”, i-a scrie acesteia o prietenă, pe reţeaua de socializare Facebook.

 

 

Comentarii