EXCLUSIV: Subcomisie de anchetă pentru a clarifica situația de la Opera din Iași

miercuri, 08 iulie 2020, 12:33
2 MIN
 EXCLUSIV: Subcomisie de anchetă pentru a clarifica situația de la Opera din Iași

În Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României a fost discutată astăzi o plângere depusă de fosta contabilă a Operei Naționale Române din Iași, Simona Gogan, în care sunt reluate o bună parte din acuzele din spațiul public din ultimul an, care au făcut și obiectul inspecției realizate de Corpul de Control al Ministerului Culturii la instituția ieșeană.

„Solicită comisiei să pună capăt corupției, ilegalităților pentru cheltuirea banului public, făcute de actualul manager Beatrice Rancea la Opera Națională Română din Iași. Petenta este fosta contabilă și susține că o mare parte din suma primită la rectificarea bugetară a fost cheltuită în mod discreționar, fără ca ea să avizeze”, se menționează în textul sesizării ajunse în Senat.

Fosta contabilă a Operei se declară, conform documentului ajuns în atenția Senatului, nemulțumită de faptul că actualul manager „influențează și se folosește de comisia de disciplină, că face contracte de muncă pe perioadă determinată, că face concedieri ilegale, că a schimbat organigrama, că nu respectă hotărârile judecătorești, că se folosește de sindicat și de deciziile acestuia, că nu convoacă Consiliul de Administrație”.

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României a decis solicitarea punctelor de vedere de la Ministerul Culturii și Curtea de Conturi, care vor fi analizate de o subcomisie de anchetă ce urmează să fie înființată.

Comentarii