Facebook se va diviza? Ce spune comisarul pentru Concurenţă al Uniunii Europene

duminică, 19 mai 2019, 13:16
1 MIN
 Facebook se va diviza? Ce spune comisarul pentru Concurenţă al Uniunii Europene

O divizare a companiei de socializare Facebook ar fi o soluţie de ultimă instanţă, care ar declanşa probabil proceduri juridice de lungă durată, a declarat vineri comisarul pentru Concurenţă al Uniunii Europene, Margrethe Vestager, transmite Reuters.

Vestager a fost întrebată despre Facebook la conferinţa pentru tehnologie VivaTech din Paris, după ce politicieni democraţi importanţi din Statele Unite şi unul dintre cofondatorii Facebook au vorbit recent în favoarea unei divizări a companiei, pentru reducerea influenţei acesteia. Desigur că ar fi o soluţie de ultimă instanţă. Cred că litigiul juridic ar dura probabil un deceniu. Ar fi mult mai direct şi mai puternic să afirmăm că avem nevoie de acces la ddate”, a declarat Vestager reporterilor, vineri.

Cofondatorul Facebook Chris Hughes, fost coleg de cameră al lui Mark Zuckerberg la Harvard, a publicat în această lună o opinie în publicaţia New York Times în care a cerut autorităţilor de reglementare să divizeze gigantul de tehnologie, care reuneşte în prezent reţeaua de socializare Facebook, aplicaţia pentru fotografii Instagram şi serviciul de mesagerie WhatsApp.

Hughes a susţinut că Zuckerberg deţine „o putere necontrolată” ceea ce reprezintă un fapt „fără precedent şi ne-american”. În acelaşi articol, Hughes a făcut apel la Comisia Federală pentru Comerţ şi la Departamentul de Justiţie să forţeze Facebook să facă din Instagram şi WhatsApp companii separate şi să interzică Facebook să facă achiziţii timp de câţiva ani.

Comentarii