Familiile pacienților le vor putea urmări starea pe telefonul mobil. Aplicație unică în Europa, lansată în Bihor

joi, 15 februarie 2024, 21:09
1 MIN
 Familiile pacienților le vor putea urmări starea pe telefonul mobil. Aplicație unică în Europa, lansată în Bihor

UPU SMURD Bihor a dezvoltat, în premieră naţională, o aplicaţie destinată urmăririi în timp real a stării pacienţilor, care va putea fi accesată atât de către familiile pacienţilor, dar va fi folositoare şi personalului medical, mai ales la schimbul de ture.

""Eu cred că este chiar o premieră europeană, sigur; s-ar putea şi la nivel mondial, dar evident nu pot să spun că eu cunosc toate aplicaţiile din sfera medicală", a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful UPU SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, iniţiatorul acestui proiect.

Aplicaţia "apartinator.ro" rulează doar pe telefoanele mobile şi va fi funcţională începând de joi, fiind realizată voluntar de un grup de trei tineri IT-işti orădeni, Alex Oancea, Mihai Petruţiu şi Radu Petruţiu de la Monad Systems, care au muncit la ea mai bine de un an.

Cum funcționează aplicația

Potrivit şefului UPU SMURD Bihor, aplicaţia a fost finalizată acum în forma în care poate fi utilizată în siguranţă şi de către familiile pacienţilor, dar a fost testată şi utilizată de către personalul medical din luna iulie 2023. Aceasta oferă informaţii despre investigaţiile efectuate, tratamente sau numele medicului curant şi chiar evoluţia durerii.

Mai mult, pe euronews

Comentarii