Femeia care nu ştia că este gravidă a născut la termen

vineri, 07 februarie 2020, 02:49
1 MIN
 Femeia care nu ştia că este gravidă a născut la termen

Copilul care s-a născut zilele trecute fără ca mama să ştie că este însărcinată nu era prematur, conform medicilor de la Maternitatea „Cuza Vodă“ unde se află internaţi atât mama, cât şi copilul.

Medicii spun că acesta este născut la termen, doar că are o greutate mai mică, de 2.050 de grame, în momentul de faţă fiind stabil, monitorizat, cu o evoluţie bună. Va mai avea nevoie să stea în spital pentru a lua în greutate până va ajunge la 2.500 de grame, când i se va administra vaccinul BCG.

Acesta se administrează gratuit în maternitate în primele zile de viaţă şi face parte din Programul Naţional de Vaccinare, fiind utilizat în principal împotriva tuberculozei. Specialiştii susţin că deşi în acest caz evoluţia mamei şi a fătului a fost una bună, lipsa controalelor medicale în timpul sarcinii poate duce la tragedii.

Este recomandat ca viitoarele mămici să se prezinte mai întâi la medicul de familie, apoi la medicul specialist pentru a monitoriza sarcina şi pentru a preveni astfel naşterea prematură sau eventualele complicaţii care pot duce la deces.

Pentru o sarcină monitorizată corespunzător se recomandă stabilirea unui plan de urmărire ce va fi respectat de pacientă, care va fi luată în evidenţă atât de medicul de familie, cât şi de medicul specialist.

Comentarii