Festivalul Sundance impune vaccinarea cu doze „booster” pentru participanţi

joi, 23 decembrie 2021, 21:11
2 MIN
 Festivalul Sundance impune vaccinarea cu doze „booster” pentru participanţi

Vaccinarea cu doze de supra-rapel ("booster") ale unor seruri anti-COVID-19 va fi necesară pentru a permite accesul persoanelor care doresc să participe la Festivalul de Film Sundance, în urma actualizării mai multor politici privind sănătatea şi siguranţa sanitară adoptate de organizatori în ceea ce priveşte componenta cu participare fizică din cadrul acestui eveniment cinematografic, informează joi DPA.

Organizatorii Festivalului Sundance au anunţat recent cea mai mare parte a programului ediţiei din 2022, iar evenimentele cu participare fizică sunt programate să se desfăşoare în statul american Utah în perioada 20-30 ianuarie 2022.

Vaccinarea cu doze "booster" este cerută pentru toate persoanele care participă la evenimente programate în format fizic – inclusiv pentru angajaţii festivalului, voluntari, contractori, publicul general, artişti, parteneri ai evenimentului, reprezentanţi ai presei şi ai industriei cinematografice -, care sunt eligibili pentru a se vaccina cu doze de supra-rapel în conformitate cu recomandările formulate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Anterior, organizatorii Festivalului Sundance au anunţat că toţi participanţii trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19. Totodată, Festivalul Sundance 2022 va avea loc cu o capacitate redusă de primire a sălilor de proiecţii, iar organizatorii au decis ca băuturile şi alimentele să fie interzise în toate cinematografele şi în toate spaţiile publice incluse în programul evenimentului.

"Siguranţa sanitară a comunităţii noastre este primordială. Festivalul de Film Sundance 2022 a fost conceput ca un eveniment hibrid, care le oferă participanţilor flexibilitatea de a asista la proiecţii în format fizic sau în format online", au precizat organizatorii într-un comunicat publicat joi.

Ediţia din 2021 a Festivalului Sundance a fost un eveniment majoritar online, care a înregistrat cea mai mare audienţă din istoria festivalului, iar organizatorii au conceput pentru ediţia din 2022 un plan ambiţios, ce combină proiecţiile în format fizic cu cele virtuale. Programul din 2022 conţine peste 80 de lungmetraje, inclusiv filme noi regizate de Lena Dunham şi Amy Poehler, alături de documentare despre Bill Cosby şi Kanye West.

Unele dintre filmele proiectate la ediţia din 2021, precum "CODA", de Sian Heder, "Passing", de Rebecca Hall, şi "Summer of Soul", de Amir Thompson, concurează cu şanse reale la trofeele acordate în actualul sezon al premiilor cinematografice. Anunţul de joi intervine într-o perioadă în care mai multe evenimente din industria cinematografică au fost anulate sau amânate din cauza creşterii rapide a numărului de cazuri de COVID-19 provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, devenită dominantă în Statele Unite.

Gala Critics Choice Awards şi-a amânat ceremonia programată pe 9 ianuarie, iar Academia de film americană (AMPAS) şi-a amânat evenimentul Governors Awards, programat pe 15 ianuarie şi în cadrul căruia urmau să fie acordate premiile Oscar onorifice. 

SURSA: Agerpres

 

Comentarii