Fetiţă de doi ani în stare gravă după ce a aspirat o sămânţă de floarea-soarelui

miercuri, 17 iulie 2019, 01:57
2 MIN
 Fetiţă de doi ani în stare gravă după ce a aspirat o sămânţă de floarea-soarelui

Micuţa a ajuns la Spitalul de Copii cu insuficienţă respiratorie. Un alt copil, mai mic, a ajuns aici după ce a băut toată soluţia de făcut baloane de săpun.

Medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au tratat în ultima gardă doi bebeluşi a căror viaţă a fost pusă în pericol într-o clipă de neatenţie. O fetiţă de un an şi două luni a ajuns la unitatea medicală ieşeană după ce a aspirat în plămâni o sămânţă de floarea-soarelui. Atunci când a ajuns la spital, starea sa era gravă, fiind în insuficienţă respiratorie, existând suspiciunea că ar fi aspirat un corp străin care o împiedică să respire.

„După ce a ajuns la noi în urgenţă, s-a intrat în blocul operator ORL, unde s-a făcut bronhoscopie, fiind extras corpul străin, care era de fapt o sămânţă de floarea-soarelui. Evoluţia este una bună. Din păcate, există astfel de cazuri în rândul copiilor de vârstă mică. Aceştia trebuie supravegheaţi îndeaproape şi nu trebuie lăsat la îndemâna copilului obiecte de dimensiune mică, bucăţi de jucării şi alte obiecte care reprezintă un pericol pentru aceştia”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt.

Un alt copil, tot de un an şi câteva luni, a băut soluţia din recipientul în care se fac baloanele de săpun. A fost adus imediat la spital şi ulterior internat în Clinica de Toxicologie, având nevoie de tratament. În astfel de cazuri, există riscul de vărsături, copilul având nevoie de repaus digestiv, tratament şi supraveghere din partea medicilor, aceş­tia fiind optimişti cu privire la evoluţia stării de sănătate.

Medicii mai spun că în această perioadă s-au înregistrat mai multe cazuri de accidente casnice produse pe fondul neatenţiei, în acest sens sfătuindu-i pe părinţi să nu îi lase singuri pe cei mici.

Comentarii