Fetiţele abuzate sexual de o educatore vor fi beneficia de consiliere psihologică

joi, 20 ianuarie 2022, 15:39
1 MIN
 Fetiţele abuzate sexual de o educatore vor fi beneficia de consiliere psihologică

Fetiţele abuzate din Bosanci şi Costâna vor beneficia de consiliere psihologică. Părinţii fetei din Costâna, comuna Todireşti, care, conform poliţiei, ar fi fost gresată sexual de un profesor, au fost de acord ca fiica lor, în vârstă de 14 ani, să fie consiliată de un psiholog din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că fata a intrat deja într-un program de consiliere. Ea mai are un frăţior mai mic, în vârstă de 9 ani.

În cazul fetiţelor de la Bosanci, agresate de o educatoare, deşi specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava le-au propus părinţilor consilierea psihologică, aceştia au spus că vor apela la un specialist în psihologie din mediul privat. „Chiar dacă părinţii au ales ca fetiţele să fie consiliate psihologic de un specialist care lucrează în privat, am luat legătura cu acesta şi vom ţine legătura, pentru a vedea care este evoluţia acestui caz. Noi, împreună cu asistenţii sociali din cele două primării, de la Todireşti şi de la Bosanci, vom monitoriza aceste cazuri şi le vom sta la dispoziţie părinţilor cu tot ce au nevoie”, a completat Nicoleta Daneliuc.

Vă reamintim că o educatoare de la o grădiniţă din Bosanci şi un profesor de la o şcoală din Costâna au fost arestaţi pentru fapte de natură sexuală, victime fiind minori. Maria Podolak, de 51 de ani, şi Dragomir Vicenţiu Chiseliţă, de 59 de ani, sunt acuzaţi de agresiune sexuală.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii