Finală Begu – Bogdan la BCR Iași Open, duminică, de la ora 14

sâmbătă, 22 iulie 2023, 19:32
3 MIN
 Finală Begu – Bogdan la BCR Iași Open, duminică, de la ora 14

Finala probei de simplu feminin a turneului de tenis de câmp BCR Iași Open se va disputa duminică, de la ora 14:00, la Baza Ciric, între principalele favorite, româncele Irina Begu (cap de serie numărul 1) și Ana Bogdan (favorita 2).

Sâmbătă, în prima semifinală, campioana de anul trecut, Ana Bogdan (30 de ani, locul 49 WTA), a învins-o în trei seturi pe Raluca Șerban, jucătoare română care reprezintă Cipru (26 de ani, numărul 166 mondial), scor 6-3, 4-6, 6-3.

La finalul meciului, care a durat 2 ore și 52 de minute, Ana Bogdan a declarat:

”Mă bucur că am învins astăzi, mă bucur că m-am învins pe mine de fapt, mă bucur că sunteți alături de mine și mă susțineți atât de mult. Nu aveți idee cât de mult contează pentru mine! Am trăit intens astăzi, sincer, de la priumul punct al meciului până la ultimul. Cred că nici anul trecut nu am trăit atât de intens. Aș vrea să o felicit pe Raluca pentru jocul ei. După ceea ce a arătat în această săptămână sunt sigură că va reuși să ajungă unde și-a propus.

Nu știu cât de mult a fost tactic, cât mental. A fost o luptă extrem de mare din punct de vedere mental. Am avut și ceva presiune, nici nu a fost o zi în care am jucat extraordinar de bine, dar asta și pentru că Raluca nu m-a lăsat să-mi fac jocul. Mă bucur că am fost puternică și am stat acolo până la final și am reușit.

Toate meciurile din această săptămână au fost destul de grele, dar tot ce îmi doresc este să mă bucur de ziua de mâine, să fiu alături de voi și să simt din plin această atmosferă pe care voi o creați. Vă mulțumesc din suflet”.

În a doua semifinală, Irina Begu (32 ani, locul 31 WTA) a trecut, în aproape trei ore de joc, cu 5-7, 6-4, 6-3 de Tamara Zidansek (cap de serie numărul 8, 139 WTA).

La final, Begu a declarat: “Sincer, nu știu cum am reușit să revin pentru a doua oară consecutiv de la set și break pentru adversară. Probabil ambiția, faptul că mi-am dorit foarte mult să ajung în finală și să fie o finală românească. Cred că turneul și-a îndeplinit obiectivul. Am luptat, chiar dacă nu am avut o stare extraordinar de bună în primul set și nu am avut multă încredere în anumite momente. Dar Tamara este o jucătoare de top, cu rezultate bune pe zgură și mă așteptam la un meci greu. Pot să spun doar că sunt bucuroasă și vă mulțumesc foarte mult pentru susținere, a contat enorm de mult pentru mine. Și vă aștept la finală. Faptul că mi-am schimbat un pic atitudinea și am fost mai încrezătoare în mine, cred că a făcut diferența. Eu și Ana Bogdan ne știm foarte bine, am copilărit împreună. Va fi un meci greu, Ana este jucătoare de Top 50 de ani de zile, are rezultate extraordinare în ultima perioadă, va fi un meci greu și sper ca publicul să se bucure de acest meci”.

Finala de la dublu începe la ora 12

Duminică, de la ora 12:00, are loc finala de dublu a turneului ieșean. Se vor confrunta perechile Irina Bara (România) / Monica Niculescu (România) și Veronika Erjavec (Slovenia) / Dalila Jakupovic (Slovenia). Româncele, cap de serie numărul 1, au obținut calificarea în ultimul act sâmbătă, după victoria repurtată în fața perechii Conny Perin (Elveția) / Anna Sinclair Rogers (SUA), scor 6-2, 6-1 în 57 de minute de joc.

Comentarii