Finala metropolitană de la capătul lumii

miercuri, 29 mai 2019, 01:42
3 MIN
 Finala metropolitană de  la capătul lumii

 

Astăzi, de la ora 22:00, se joacă ultimul act al Ligii Europa, între Arsenal şi Chelsea. Meciul va fi transmis pe canalele Look, Digi şi Telekom

Prima necunoscută a sezonului european se va afla în această seară. La Baku, pe Stadionul Olimpic, are loc finala Ligii Europa, în care se întâlnesc, la fel ca şi în cea a Ligii Campionilor, două echipe engleze. De fapt, chiar două echipe londoneze, Arsenal şi Chelsea, într-o partidă care va începe la ora 22:00. Cele două cluburi s-au mai întâlnit o singură dată în Cupele Europene. În sezonul 2003-2004, Chelsea şi Arsenal au jucat în sferturile de finală din Liga Campionilor, atunci când Chelsea s-au impus cu 3-2, la general, şi s-au calificat în semifinale.

Pentru Arsenal, finala de la Baku vine cu o presiune în plus. Pentru a-şi asigura prezenţa în Liga Campionilor în sezonul următor “tunarii” sunt obligaţi să câştige trofeul Europa League. Chelsea, în schimb, este deja calificată în grupele celei mai tari competiţii intercluburi, datorită clasării pe poziţia a treia în Premier League, faţă de Arsenal, care a încheiat campionatul pe locul cinci.  Arsenal s-a calificat în finala Europa League după ce a trecut de Valencia, scor 7-3, la general, în timp ce echipa Chelsea, a ajuns în ultimul act după ce a eliminat-o pe Eintracht Frankfurt, după lovituri de departaje. După 2-2 la general, Chelsea a câştigat cu 4-3 la lovituri de departajare.  

Pentru prima dată în istoria UEFA se va decide un trofeu important în Azerbaijan. Olympic Stadium din Baku este o arenă cu o capacitate de aproximativ 70.000 de locuri, care a fost inaugurată în anul 2015 şi care va găzdui şi trei meciuri de la EURO 2020. De asemenea, tot pentru prima oară în Europa League, se va aplica arbitrajul video (VAR).

Potrivit presei din Anglia, mijlocaşul echipei Chelsea, N'Golo Kanté, este incert pentru finala Europa League. Internaţionalul francez a lipsit la ultimele două meciuri ale echipei Chelsea, din cauza unei accidentări la ischio-gambieri, dar revenise la antrenament săptămâna trecută. “The Times “şi “The Guardian” notează că mijlocaşul francez s-a accident la genunchi, sâmbătă, 25 mai, la antrenament şi nu poate juca în finală, ceea ce ar fi o lovitură grea pentru Chelsea, care nu poate conta nici pe Antonio Rüdiger, Ruben Loftus-Cheek şi Callum Hudson-Odoi, toţi accidentaţi. De la Arsenal, principala absenţă este Henrik Mkhitarian, care nu a făcut deplasarea din motive politice. Azerii au anunţat anterior că îi vor permite armeanului, în mod excepţional, să intre în ţară, dar Henrik a ales, cu acordul clubului londonez, să nu rişte o deplasare care poate fi cu bucluc. Din echipa tunarilor vor mai lipsi Bellerin, Holding, Mavropanos, Ramsey şi Suarez, toţi accidentaţi.

Formaţiile probabile

Arsenal: Cech: Montreal, Papasthatopoulos, Koscielny – Maitland, Xhaka, Torreira, Kolasinac – Özil – Lacazette, Aubameyang: Antrenor: Unay Emery

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, D.Luiz, Emerson – Barkley, Jorginho, Kovacic – Willian, Giroud, Hazard. Antrenor: Maurizio Sarri.

Arbitri: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (Italia).

Comentarii