Financial Times scrie despre scandalul Bâstroe, sugerând că este mâna Rusiei, cu scopul de a diminua susținerea României pentru Ucraina

vineri, 10 martie 2023, 13:59
1 MIN
 Financial Times scrie despre scandalul Bâstroe, sugerând că este mâna Rusiei, cu scopul de a diminua susținerea României pentru Ucraina

Financial Times (FT) scrie, azi, despre scandalul Bâstroe, sugerând că este mâna Rusiei, cu scopul de a diminua susținerea României pentru Ucraina.

Publicația britanică nu menționează originea scandalului, dar el a fost inflamat în România de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, și de Antena 3.

Financial Times scrie despre scandalul Bâstroe, sugerând că este mâna Rusiei

„Un mic canal de la gura de vărsare a Dunării a devenit un subiect geopolitic fierbinte între Ucraina și România, stârnind temeri ale unui amestec propagandistic rusesc și că va duce la diminuarea sprijinului din partea Bucureștiului pentru vecinul său devastat de război”, arată FT.

„În contextul în care această dispută amenință să afecteze legăturile bilaterale, ambasada Ucrainei a făcut un apel la români să «nu facă jocul propagandei rusești», care urmărește să submineze sprijinul lor pentru Kiev în timp ce războiul se prelungește.

Ambasada Ucrainei la București a încercat rapid să clarifice faptul că lucrările erau de o «de natură operațională» pentru a îndepărta aluviunile care au redus adâncimea cursului de apă.

Dar subiectul a devenit foarte politizat în România, stat membru al UE și al NATO care a sprijinit puternic Ucraina de la invazia Rusiei, inclusiv prin găzduirea a mii de refugiați (…)

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii