Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

vineri, 15 aprilie 2022, 16:15
2 MIN
 Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

O instituție culturală rusească continuă să funcționeze în București și să propage fake-news în legătură cu războiul din Rusia. Minciunile scrise de Casa Rusă pe pagina de FB despre războiul din Ucraina sunt strecurate printre anunțuri privind organizarea de cursuri.

Casa Rusă își continua activitatea deși Centrul rus de știință și cultură s-a închis imediat după începerea agresiunii ruse din Ucraina.

Casa Rusă are intenții bune la vedere. Ea anunță că: „Centrul nostru este un loc unde vă puteți îmbogăți spiritual și intelectual, învățând lucruri noi despre cultura și știința rusă! Vă puteți delecta auzul la un concert de muzică clasică, puteți viziona un film contemporan, puteți puteți urma cursuri de limba rusă predate de profesori nativi cu experiență. Pentru cei mici oferim cursuri de dans, muzică, pictură, teatru sau limba rusă”, se arată în descriere.

Doar că, în ordinul de înființare semnat, pe vremea când președinte era Dimitri Medvedev, scrie ca obiectiv al instituției care înglobează Casa Rusă: „menținerea influenței ruse”.

Casa Rusă nu se limitează la sfera culturală, ci are și convingeri politice, propagând minciuni pentru a justifica agresiunea rusă în Ucraina.

În una din postări Casa Rusă zice, în dispreț față de realitate, că rușii vor să ajute oamenii din zonă care sunt persecutați dacă acceptă acest sprijin.

„Șeful adjunct al Rossotrudnicestvo Natalia Poklonskaya a adus alimente și medicamente în spitalele din Herson.„Locuitorii din zonă sunt persecutați după ce primesc ajutor și hrană de la ruși, inclusiv incendierea caselor. Mulți oameni sunt lipsiți de elemente esențiale de bază, în timp ce li se interzice să accepte ajutor din partea acelorași oameni pașnici din Rusia”, notează Poklonskaia”.

Trupele ruse sunt în prezent complet pregătite pentru un nou asalt dinspre regiunea estică Doneţk şi dinspre cea sudică Herson, a anunţat comandamentul Armatei ucrainene, relatează Reuters, preluat de newsweek.ro.

Comentarii