FOTBAL – 25 de jucători ai Politehnicii se mută în Ghencea. Iaşul joacă două amicale la Bucureşti

vineri, 12 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 FOTBAL – 25 de jucători ai Politehnicii se mută în Ghencea. Iaşul joacă două amicale la Bucureşti

Politehnica Iaşi pleacă astăzi la Bucureşti, unde se va antrena până joia viitoare. Reamintim, Poli a stat în cantonament la Iaşi de pe 5 până pe 9 ianuarie, însă căderile de zăpadă i-au făcut pe oficialii grupării de primă ligă să stopeze stagiul de pregătire centralizată după ce echipa s-a pregătit, începând de luni, doar în săli sau pe terenuri sintetice. Antrenorul ieşenilor, Leo Grozavu, a cerut mutarea la Bucureşti pentru că el vrea ca echipa să se antreneze pe terenuri de iarbă.

UPDATE

Vineri dimineață, conducătorii Politehnicii au luat decizia ca Roman și Bordeianu, care au probleme de natură medicală, să rămână acasă. În locul lor, vor merge în cantonamentul de la București juniorii Vlad Ilie și Sebastian Ilieș.

Stire initială:

Lotul care va face deplasarea în capitală cuprindea ieri 25 de jucători:

Silviu Lung, Ionuţ Ailenei, Cătălin Căpăţînă (venit de la CSM Reşiţa, Liga II) (portari);

Todor Todoroskai (Zalaegerszeg, Ungaria I), Mădălin Martac, Florin Ilie, Matija Katanec, Nicolas Samayoa, Rachid Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia II), Alexandru Core (23 ani, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Liga a II-a), Rareş Ispas, Ştefan Ştefanovici (fundaşi);

Julian Marchioni, Mihai Bordeianu, Cătălin Itu, Carlos Jatoba, Alin Roman, Robert Ion, Allanzinho (FC Santos, Brazilia 2), Hamza Saghiri (Viktoria Koln, Germania III), Diego Farcaş, Alexandru Hrib (mijlocaşi);

Shayon Harrison, Sergiu Buş, Andrei Gheorghiţă (atacanţi).

La tinerii Dumbravă, Sătmărean şi D. Ciobanu, care au fost în probe, s-a renunţat, iar juniorul V. Ilie, care a debutat în Liga I la ultimul meci din 2023, cu FCSB, va rămâne acasă.

O decizie finală legată de numele fotbaliştilor care vor lucra sub comanda lui Grozavu la Bucureşti va fi luată astăzi, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, pe terenul sintetic din Copou, însă şefii clubului nu anticipau ieri că vor apărea surprize de ultimă oră.

Faţă de lotul din sezonul de toamnă lipsesc Luis Phelipe, vândut la FCSB, Andrei Ciobanu, ajuns la FC Voluntari, Risto Jankov, Claudiu Belu-Iordache, Răzvan Tincu, Gabriel Vaşvari, Jakub Vojtus, Antonio Dumitru, ultimii şase fiind puşi pe lista de transferări. Pe aceeaşi listă fusese trecut iniţial şi Itu, însă cvadruplul campion al României a rămas, deocamdată, la Poli.

Situaţia atacantului Martin Boakye (28 ani, Olmaliq, Uzbekistan I), care a semnat cu Politehnica, dar nu s-a prezentat la Iaşi, este, în continuare, incertă.

În perioada în care va sta la Bucureşti, Poli se va antrena în casa CSA Steaua Bucureşti, pe terenurile de antrenament din Ghencea.

Iaşul (locul XIV, antepenultimul din Liga I) vrea să dispute două meciuri de verificare în perioada cantonamentului, sâmbătă cu Dunav Ruse (locul XII în liga a doua bulgară, care e alcătuită din 18 cluburi) şi duminică, cu FC U Craiova (locul IX în Liga I). Discuţiile pentru organizarea unor teste cu grupările ŢSKA 1948 Sofia (locul V în prima ligă bulgară, eşalon care conţine 16 cluburi) şi Lokomotiv Sofia (locul XIII în prima ligă bulgară) nu s-au concretizat.

La finalul cantonamentului din capitală, Poli nu va reveni acasă, ci se va deplasa, joia viitoare, la Braşov, pentru meciul cu Sepsi, de la Sfântu Gheorghe, din etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal. Partida cu gruparea din Covasna va avea loc vinerea viitoare, cu începere de la ora 17:00. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii