FOTO: Avem nurcă europeană la vest de Isaccea!

miercuri, 23 februarie 2022, 08:50
1 MIN
 FOTO: Avem nurcă europeană la vest de Isaccea!

A fost capturată o nurcă europeană la vest de Isaccea. Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare "Delta Dunării" – INCDDD.

"O echipa a Universitatii „Dunărea de Jos” din Galați (Mihaela Cristescu, Adina Popescu, Aurelia Nica, Daniela Cristina Ibanescu) impreuna cu un angajat al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii – Tulcea (Gheorghe Bucur) au capturat o nurca europeana la vest de Isaccea, ceea ce reprezinta cea mai vestica inregistrare recenta a nurcii europene din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si in acelasi timp din Romania!

Daca in zona inundabila Isaccea – Tulcea avem mai multe observatii din ultimii 20 de ani la nurca europeana, la vest de Isaccea nu avem informatii recente. Anul trecut am realizat o expeditie intre Cotul Pisicii si Isaccea pentru identificarea prezentei prin mai multe metode, insa fara succes.

La planificarea expeditiilor pentru anul 2022, pentru zona Cotu-Pisicii – Tulcea (in cadrul proiectului proiectului “Revizuirea planului de management și a regulamentului RBDD” Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este responsabila pentru investigatiile dintre Cotul Pisicii si Tulcea -Dunarea si Complexul Acvatic Somova – Parches) am decis sa repetam investigatiile in aceleasi zone din anul 2021, considerand de o maxima importanta dovedirea prezentei actuale a nurcii europene aici.

Pe de o parte cunoasterea cu mare acuratete a distributiei nurcii europene dar mai ales ne permite sa putem considera (si a incerca sa dovedim in viitor) ca nurca este prezenta si mai departe de Cotul Pisicii (de exemplu Valea Prutului si Balta Mica a Brailei)", conform unei postări.

Citiți postarea în variantă integrală pe Facebook.

Comentarii