FOTO Cancelarul austriac Karl Nehammer, împreună de Anul Nou cu președintele Bulgariei, țară căreia Austria i-a blocat intrarea în Schengen

duminică, 01 ianuarie 2023, 17:39
1 MIN
 FOTO Cancelarul austriac Karl Nehammer, împreună de Anul Nou cu președintele Bulgariei, țară căreia Austria i-a blocat intrarea în Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și președintele Bulgariei, Rumen Radev, au participat împreună la tradiționalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Radev, aflat într-o vizită de o zi la Viena, a participat la eveniment la invitația cancelarului austriac.

Cancelarul Austriei a postat duminică pe rețelele sociale fotografii în care apare alături de președintele Bulgariei.

„Concertul de Anul Nou (al Filarmonicii din Viena) este un eveniment cultural marcant în Austria și inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Mă bucur foarte mult că președintele Bulgariei, Rumen Radev, a acceptat invitația mea la Concertul de Anul Nou de la Viena”, a scris Nehammer.

Vizita sa ne-a oferit de asemenea ocazia de a discuta despre subiectele și provocările actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a proteja în mod eficient frontierele externe și de a reduce migrația ilegală. Solicit acest sprijin și din partea UE”, a mai scris cancelarul austriac într-o nouă postare.

În timpul vizitei sale la Viena, care durează o zi, Rumen Radev are convorbiri atât cu cancelarul Karl Nehammer, pe tema migrației și a protecției frontierelor, cât și cu președintele federal al Austriei, Alexander Van der Bellen.

Amintim că pe 8 decembrie 2022, la reuniunea Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE, Austria a blocat accederea la spațiul Schengen a Bulgariei și a României.

Comentarii