FOTO Cea mai mare biserică penticostală din sud-estul Europei este aproape de finalizare, la Vicovu de Sus

miercuri, 22 martie 2023, 10:39
1 MIN
 FOTO Cea mai mare biserică penticostală din sud-estul Europei este aproape de finalizare, la Vicovu de Sus

Proiectul inițial a fost realizat de o firmă din Cluj, însă pe parcurs au avut loc diferite schimbări, inclusiv pe partea de proiectare, iar acum lucrează o firmă din Oradea. Deși nu este 100% finalizată, slujbele au început a se ține la clădirea nouă a Bisericii penticostale nr. 1, mai ales că are încălzirea asigurată cu pompe geotermale iar credincioșii tot mai numeroși vor putea să se bucure mai mult de rezultatul muncii lor. 

Atât primarul Vasile Iliuț, cât și pastorii speră ca biserica să fie inaugurată vara asta, cel târziu în toamnă și vor conta și pe prezența unor invitați de peste hotare. Biserica ar putea avea între 2.500 și 3.500 de locuri, la care, conform primarului Vasile Iliuț, s-ar putea adăuga încă 1.000 la cele două etaje.

Decanul de vârstă al pastorilor penticostali din Vicovu de Sus, Viorel Birău, este de loc din părțile Banatului, dar s-a stabilit cu cincizeci de ani în urmă în zona Vicovului, de unde este de altfel și soția sa. Își amintește cu drag de cum a venit în părțile acestea și cum a fost impresionat de „căldura, dar și de credința oamenilor”, plăcându-i de asemenea și peisajul montan din preajmă. A lucrat o perioadă din viață la Rădăuți, dar „n-am ajuns păstor fără să fac teologia”, precizează el când spune că a fost 20 de ani pastorul în aceste locuri și precizează, referindu-se la Biserica penticostală nr. 1, că „acum este un alt păstor, tânăr”, indicându-l pe fratele Filip Nițu, care este și profesor și are studiile făcute la București.

Mai mult, pe obiectivdesuceava

Comentarii