FOTO Cum se restituie mașinile de lux sechestrate de către poliție

marți, 16 mai 2023, 20:24
2 MIN
 FOTO Cum se restituie mașinile de lux sechestrate de către poliție

Un om de afaceri gorjean a avut o surpriză de proporții când a trebuit să-și ridice autoturismul care fusese indisponibilizat, vreme de aproape șase ani, pe perioada cât au durat cercetările într-un dosar penal. Poliția i-a restituit o rablă, avariată, nefuncțională, cu motorul complet ruginit, după ce a stat în toți acei ani, sub cerul liber, în curtea instituției. 

Culmea este că, deși are obligația ca bunurile sechestrate să fie restituite în aceleași condiții în care s-au aflat la data rechiziționării, poliția ține autoturismele sechestrate la sediile din Motru, Tg-Cărbunești și Tg-Jiu, neprotejate de intemperii, abandonate în buruieni, așa că au fost persoane care au constatat că mașinile erau pline cu melci, iar firele de la instalația electrică a acestora fuseseră roase de șobolani.

Pe timpul indisponibilizării autovehiculelor la camera de corpuri delicte în care se păstrează acestea, specialistul cu pregătire tehnică din cadrul serviciilor de logistică, cel care face parte din comisia de specialitate, ia măsurile necesare menținerii stării tehnice corespunzătoare a mașinilor. Cel puțin așa prevede actul normativ care reglementează organizarea și funcționarea camerelor de corpuri delicte în care se păstrează autovehiculele ridicate. În realitate, lucrurile stau complet diferit.


Relativ recent, un om de afaceri din Tg-Jiu a fost chemat la poliție să-și ridice autoturismul, un Lexus IS, sechestrat în urmă cu șase ani, după ce a ieșit nevinovat, la finalizarea cercetărilor într-un dosar penal.
Mașina a fost impecabilă în momentul în care a fost indisponibilizată, însă a fost ținută în condiții improprii în curtea poliției, iar atunci când i-a fost predată era plină cu melci, un far spart, capota lovită, toată caroseria zgâriată și motorul complet ruginit. Practic, autoturismul nu mai era funcțional. Afaceristul este revoltat și, cel mai probabil, va acționa IPJ Gorj în judecată pentru recuperarea prejudiciului.

Mai mult, pe gorjonline

Comentarii