FOTO Eveniment emoţionant la care a participat şi un preot ucrainean refugiat

luni, 14 martie 2022, 02:56
2 MIN
 FOTO Eveniment emoţionant la care a participat şi un preot ucrainean refugiat

Slujbă în slavonă, cu enoriaşi refugiaţi ucraineni, ieri la Mitropolie

 

Refugiaţii din Ucraina au participat ieri la Sfânta Liturghie în cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iaşi, slujba fiind ţinută în limba slavonă. Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la slujba religioasă au participat numeroşi refugiaţi aflaţi în Iaşi, iar rânduiala liturgică a fost săvârşită de părintele Vladislav Nedelcu, născut în Republica Moldova şi vorbitor de limbă rusă, slujitor la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” Talpalari din Iaşi, împreună cu un preot ucrainean refugiat.

„Lăcrimăm şi suntem copleşiţi când vedem braţele deschise ale voastre, ale poporului român. Când vedem dragostea aceasta ne simţim ceva mai bine, ne simţim acasă, mai ales că am putut astăzi sluji lui Dumnezeu, ne-am putut închina şi împărtăşi cu Sfintele Daruri. Mulţumim din suflet părintelui Mitropolit Teofan pentru că ne-a primit şi ne-a omenit. Nu avem cuvinte să exprimăm recunoştinţa pentru pacea şi liniştea pe care le regăsim aici”, a mărturisit preotul ucrainean, la finalul slujbei religoase.

Răspunsurile la strană au fost date de un cor de tineri teologi, absolvenţi de seminar atât în ţară, cât şi peste hotare, cunoscători ai rânduielii liturgice în limba slavonă. Sala Eclesia, în care a fost oficiată Sfânta Liturghie în slavonă în cursul zilei de ieri, face parte din muzeul amenajat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, fiind un loc asemănător unui paraclis. Accesul în incinta Muzeului Mitropolitan din Iaşi este gratuită, de marţi până sâmbătă, între orele 8-17. În afara acestui interval orar, accesul se face doar cu programare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii