(FOTO) Marşul Vieţii – drumul solemn către Cimitirul Evreiesc din Iaşi

joi, 29 iunie 2023, 15:12
1 MIN
 (FOTO) Marşul Vieţii – drumul solemn către Cimitirul Evreiesc din Iaşi

Deputatul Alexandru Muraru, şeful PNL Iaşi, aminteşte într-o postare pe contul său de Facebook că astăzi a avut loc Marşul Vieţii, eveniment ce are loc pentru păstrarea memoriei victimelor Pogromului şi a Holocaustului.

“O tradiţie a noastră, a ieşenilor, a comunităţii evreilor din Iaşi şi nu numai, Marşul Vieţii reprezintă drumul solemn către Cimitirul Evreiesc din Iaşi, încărcat de emoţie şi reflecţie în amintirea memoriei victimelor Holocaustului şi Pogromului de la Iaşi.

Pentru noi, ieşenii, păstrarea memoriei victimelor Pogromului şi a Holocaustului este o datorie profundă. Ei toţi rămân în memoria eternă a Iaşului, ca martiri.

Cel mai onest mod de a respecta memoria victimelor Holocaustului şi a regimurilor totalitare este de a face un efort permanent pentru a opri răul şi ura să revină vreodată aici. Cel mai bun tribut pe care putem să-l aducem memoriei victimelor barbariei totalitare şi eroilor care s-au sacrificat pentru libertate şi democraţie, este să luptăm pentru o Românie a diversităţii, a demnităţii şi a libertăţii pentru toţi!

Ne dorim ca lecţiile trecutului să fie învăţate pentru un viitor al toleranţei, al respectului reciproc, al acceptării şi libertăţii. Asumarea şi acceptarea a ceea ce s-a întâmplat în acele zile negre din istoria noastră este şi un gest de pietate faţă de victimele nevinovate ale unui regim dictatorial criminal”, scrie Alexandru Muraru pe contul său de Facebook.

Comentarii