FOTO: Rastelele pentru biciclişti de la Hala Centrală, Primărie şi Palatul Culturii s-au năruit sub greutatea zăpezii

joi, 06 aprilie 2023, 16:29
2 MIN
 FOTO: Rastelele pentru biciclişti de la Hala Centrală, Primărie şi Palatul Culturii s-au năruit sub greutatea zăpezii

Rastelele montate pentru biciclişti anul trecut de Primărie au căzut una câte una.

Mai exact, acoperişul a căzut sub greutatea zăpezilor la toate cele trei care au fost instalate la Hala Centrală, Palatul Culturii şi în spatele Primăriei.

Primăria Iaşi a început să amenajeze primele locuri rezervate pentru biciclete în parcări publice în primăvară anului trecut: cea din spatele municipalităţii şi cea din spatele Halei Centrale. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, astfel de spaţii vor fi amenajate în toate parcările publice.

„Într-o primă etapă vor fi amenajate 14 astfel de locuri în tot atâtea parcări publice, două fiind deja realizate pe strada Agatha Bârsescu, în spatele sediului Primăriei Municipiului Iaşi, şi la Hala Centrală”, se arată într-o informare a Primăriei, citată de apix.ro.

Conform aceleaşi surse, intenţia municipalităţii este ca astfel de rastele să fie realizate şi la intrarea în parcurile publice, în funcţie de spaţiul disponibil, precum şi în spaţiile de parcare ale blocurilor şi ansamblurilor rezidenţiale, în aceste din urmă cazuri pe cheltuiala dezvoltatorilor. „Se are în vedere ca în fiecare parcare publică, cu sau fără plată, un loc de parcare destinat autovehiculelor să fie transformat în loc de parcare rezervat bicicletelor. Acesta va fi dotat cu copertină şi rastel şi va fi semnalizat corespunzător. Un astfel de loc ar putea fi folosit de până la 10 biciclete”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Comentarii