FOTO Scenetă absurdă într-o pădure din Bașkiria: un preot botează recruții armatei ruse într-un sac pentru cadavre

joi, 27 octombrie 2022, 14:08
1 MIN
 FOTO Scenetă absurdă într-o pădure din Bașkiria: un preot botează recruții armatei ruse într-un sac pentru cadavre

Scenetă absurdă într-o pădure din Bașkiria: un preot botează recruții armatei ruse într-un sac pentru cadavre. Mai mult, pe canalul de Telegram al televiziunii locale, din Ufa, preotul s-a lăudat cu decorul său lugubru, filosofând despre legătura dintre viață și moarte.

Preotul care a oficiat botezul, Viktor Ivanov, nu folosește termenul de „saci pentru cadavre”, ci denumirea standard a armatei ruse, saci „cargo 200”. Dar termenul este cunoscut în Rusia, ca indicând denumirea sacilor pentru cei morți pe front.

„Era nevoie de un lighean pentru ritual, dar nu era în unitate. În locul unui container, protopopul a decis să folosească o pungă de plastic pentru „cargo 200”. În aceasta a văzut chiar un anumit simbolism al morții și al vieții”, se explică pe canalul de Telegram al televiziunii din Ufa, capitala Bașchiriei.„Da, toată lumea înțelege unde se află și ce se poate întâmpla, prin urmare tratează asta ca pe un dat, o realitate în care parafernalia morții nu duce oamenii în stupoare”, a deslușit preotul Ivanov rostul sacilor negri de plastic.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii