FOTO: Se caută saltele pentru refugiații găzduiți în județul Iași. Două apeluri

sâmbătă, 05 martie 2022, 13:06
2 MIN

Mii de ucraineni tranzitează zilnic județul Iași în fuga lor de război. Mulți își continuă drumul, dar sunt și unii care rămân. Pentru ei au fost amenajate centre în care beneficiază de căldură, apă, hrană și tot ce le mai este necesar. Însă cum numărul lor crește, se caută acum saltele pe care ei să se odihnească. Mai multe apeluri au fost făcute chiar de primari.

Spre exemplu, primarul din Victoria, Daniel Crețu, a scris pe Facebook:

"Puteți sa ajutați cu paturi și saltele, așa putem sa sprijinim cât mai mulți refugiați să nu stea în frig și umezeala. Am reașezat spațiul de cazare și am urgenta nevoie de 30 paturi pe un nivel sau 60 în regim supraetajat. Tel. 0741266834. Multumim"!

Primarul din Plugari, Paul Mursa, a făcut și el apel pe Facebook:

"Fac un apel la toți cei care pot să ne ajute cu saltele! Avem nevoie de saltele pentru paturile din Căminul Cultural! Felicit și mulțumesc comunității din Plugari care a sărit imediat în ajutorul refugiaților. Am început să facem paturi (scheletul), am cumpărat lenjerii, veselă si orice alte chestii necesare pentru ca refugiații să aibă condiții normale la Caminul Cultural! Masa le va fi asigurata de o firmă de catering care s-a oferit să le aducă mâncarea! Mulțumesc din suflet! La Căminul Cultural există bucătărie, băi, căldură, toate condițiile. Lucrăm să facem nou scheletul de pat, avem nevoie de saltele de 160 x 200. Vă sunt recunoscător pentru tot ce faceți pentru acești oameni care au fugit din fața morții, oameni care peste noapte s-au văzut cu toată viața dată peste cap! Noi, primăria Plugari, suntem pregătiți să oferim tot suportul. Deja am vorbit cu medicul de familie din comună pentru a ne ajuta în cazul în care vor fi probleme medicale. Să fim oameni în aceste vremuri tulburi e tot ce îmi doresc. Pace și liniște tuturor"!

Vineri, pe 4 martie, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au intrat în total 1.589 de autoturisme cu 6.867 persoane, dintre care 3.574 ucraineni.

Pe la Punctul de Trecere a Frontierei Iași – Feroviar au intrat în total 741 de persoane, dintre care 244 ucraineni, în 4 trenuri.

Comentarii