FOTO Și în Bulgaria aterizează drone folosite de ruși pentru atacuri în Ucraina. La 30 km de Vama Veche

luni, 18 septembrie 2023, 10:38
2 MIN
 FOTO Și în Bulgaria aterizează drone folosite de ruși pentru atacuri în Ucraina. La 30 km de Vama Veche

O dronă de origine necunoscută ce ar fi înarmată cu o bombă a fost găsită duminică noapte pe coasta localității bulgărești Tyulenovo, aflate la circa 30 de kilometri sud de Vama Veche, potrivit Novinite.

Ministerul bulgar al Apărării a anunțat luni dimineață că a trimis o unitate specială pentru a inspecta și neutraliza drona. Echipa va evalua situația și va decide cum să se debaraseze de ea, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat. Site-ul Nova.bg a scris, citând martori de la fața locului, că drona avea o lungime cuprinsă între 3 și 3,5 metri.

Nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent.

Bărbatul care a sesizat autoritățile și a fotografiat drona, Radoslav Rusev, a declarat la televiziunea de stat bulgară că, după aproape 12 ore, nu există nicio anchetă în acest caz.

„Am văzut bomba în sine pe dronă, este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în fotografii”, a spus bărbatul care a sunat la 112.

Primarul comunei Shabla, Marijan Zhechev, a explicat că se așteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

„Ieri seară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect de acest tip adus de valuri. Începând cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolată. Acțiunea în acest moment este un ordin de a izola zona pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă până la sosirea autorităților Ministerului Apărării", a declarat Zhechev.

Întrebat dacă se cunoaște originea dronei, primarul din Shabla a comentat că „din ceea ce se poate vedea de la distanță, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina". Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului.

Comentarii