Franţa „regretă” refuzul UEFA de a permite iluminarea Allianz Arena în culorile curcubeului

marți, 22 iunie 2021, 19:45
2 MIN
 Franţa „regretă” refuzul UEFA de a permite iluminarea Allianz Arena în culorile curcubeului

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a declarat, marţi, că "regretă" refuzul UEFA de a permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, la meciul Germania-Ungaria de miercuri, din cadrul Grupei B a Euro-2020.

"Regret această decizie, cred că ar fi fost un simbol foarte puternic. Este dincolo de un mesaj politic, este un mesaj de valori profunde", a declarat el, pentru AFP, la sosirea la o întâlnire cu omologii săi europeni, organizată în Luxemburg.

Cititi si: UEFA nu permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului

El şi-a exprimat foarte puternica îngrijorare a Franţei cu privire la legea adoptată recent în Ungaria, care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

Această lege "creează în mod clar discriminare faţă de o orientare sexuală, faţă de homosexualitate, pe care o asimilează unei forme de ameninţare sau propagandă, nu se poate accepta acest discurs, nu se poate accepta această încălcare a valorilor”, a continuat secretarul de stat, indicând că Franţa împărtăşeşte aceste îngrijorări cu Benelux şi Germania.

Cititi si: Ungurii nu vor să joace pe un stadion iluminat în culorile LGBT în Germania

UEFA a refuzat, marţi, cererea oraşului München de a-şi ilumina stadionul în culorile curcubeului, explicând că este o "organizaţie neutră din punct de vedere politic". Cu toate acestea, forul european a propus date alternative pentru o astfel de iluminare. Clément Beaune a indicat că Franţa "are în vedere" iniţiative similare pe stadioanele sale.

"Ne gândim la asta cu ministrul Sporturilor (n.r. – Roxana Mărăcineanu), pentru a demonstra acest ataşament european în timpul Euro-2020 faţă de valorile noastre esenţiale", a declarat el. Clément Beaune a mai luat apărarea comunităţilor LGBT. În ultimele luni, el s-a pronunţat de mai multe ori pentru a apăra drepturile homosexualilor, în special în Polonia. El a calificat drept un "scandal absolut" stabilirea unor zone "libere de ideologie LGBT" în mai multe municipalităţi din această ţară.

 

 

Comentarii