G4MEDIA: Ciucă şi Ciolacu au aflat din presă că rotativă se amână. Iohannis nu i-a informat înainte!

luni, 29 mai 2023, 16:11
1 MIN
 G4MEDIA: Ciucă şi Ciolacu au aflat din presă că rotativă se amână. Iohannis nu i-a informat înainte!

Premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu au aflat din presă că rotativa guvernamentală se amână, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. 

Potrivit acestora, preşedintele Klaus Iohannis nu le-a comunicat celor doi lideri decizia de a amâna rotativa înainte de a face anunţul public joi după amiaza la Sibiu, după ce timp de aproape două săptămâni a insistat pentru respectarea calendarului potrivit căruia premierul Ciucă ar fi urmat să demisioneze vineri, 26 Mai iar la 1 iunie Ciolacu trebuia să fie instalat în funcţia de şef al Guvernului. Potrivit surselor G4Media.ro, la Guvern erau scrise deja demisii, care urmau să fie înregistrate vineri.

Premierul Nicolae Ciucă a aflat că rotativa se amână în timpul unei conferinţe de presă susţinute joi după amiaza la primăria Cluj Napoca, la care au participat primarul Emil Boc, secretarul general al PNL Lucian Bode şi vicepremierul Sorin Grindeanu, au mai precizat sursele G4Media.ro. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi după amiaza că rotativa nu se poate face în timpul negocierilor cu sindicatele din învăţământ. Ciucă şi Colacu ar fi aflat din presă de anunţul preşedintelui. Şeful statului ceruse cu o zi înainte ca rotativa guvernamentală ”să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, cum se spune, „sticlă”.

SURSA: G4MEDIA

 

Comentarii