De Sănătate

Punem punctul pe știi

Gerul închide de tot spitalul mobil Lețcani? Numărul de cazuri este în scădere și sunt paturi libere în Iași

Scade numărul de cazuri: autorităţile medicale anunţă închiderea unor centre Covid

luni, 18 ianuarie 2021, 02:57
2 MIN
 Gerul închide de tot spitalul mobil Lețcani? Numărul de cazuri este în scădere și sunt paturi libere în Iași

Secţia ATI Covid de la Spitalul de Recuperare a fost închisă de ieri, cei patru pacienţi aflaţi internaţi fiind transferaţi la alte unităţi medicale din Iaşi. Surse orficiale au declarat că este foarte posibil ca secţia să rămână închisă şi după dezinfecţie, dacă numărul de cazuri pe această zonă nu va creşte. O situaţie oarecum similară este şi la Spitalul Modular Leţcani. 

Aici, după luni de funcţionare, dar şi după repetate avarii la sistemul de încălzire a saloanelor, respectiv coborârea temperaturii de la 21-22 de grade la 17 grade, s-a decis închiderea unităţii medicale şi transferarea pacienţilor (17 pacienţi, dintre care doi la ATI – n.r.). "Nu vom redeschide spitalul de la Leţcani pănă nu va îndeplini toate condiţiile. În momentul de faţă, facem dezinfectie şi verificam sistemul electric şi sistemul de încălzire. Se face mentenanţa. Nu dorim ca pacienţii să aibă de suferit. În acest moment, numărul de cazuri este în scădere şi, din fericire, putem să asigurăm îngrijirea fiecărui pacient fie că discutăm de ATI sau de cei cu forme uşoare şi medii. Dar în ceea ce priveşte Spitalul Leţcani, nu vrem să sufere pacienţii mai mult decât suferă în momentul de faţă, mai ales că se luptă cu o boală perfidă”, a precizat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ieri, la nivelul reţelei sanitare COVID din judeţul Iaşi numărul paturilor libere la secţiile de ATI a ajuns la 11. Acest lucru face posibilă, în sfârşit, realizarea prin rotaţie a dezinfecţiei terminale în compartimentele respective. "În ceea ce priveşte bolnavii aflaţi la ATI, numărul de pacienţi a scăzut în momentul de faţă. Dorinţa şi speranţa noastră este să se menţină trendul descendent , astfel încât, la sfârşitul verii şi începutul toamnei, să ne reluăm viaţa pe care am avut-o înainte de această pandemie. Nu am observat modificări în patogenia virusului. Simptomele apar ca şi până acum, la 5 zile, iar faza critică este între a 7-a şi a 10-a zi. Din fericire, cazurile la tineri au început să fie mai puţine. Se menţine, din nefericire, trendul la pacienţii cu comorbidităţi, deci automat se menţine trendul cazurilor grave. Orice pierdere pentru noi este o tragedie", a mai spus Florin Roşu.

Comentarii