Gheorghe Flutur, preşedinte interimar al PNL. Lucian Bode, secretar general interimar

duminică, 03 aprilie 2022, 10:47
2 MIN
 Gheorghe Flutur, preşedinte interimar al PNL. Lucian Bode, secretar general interimar

Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, pentru preluarea interimară a funcţie de preşedinte, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar al formaţiunii.

Flutur a spus că propunerea pe care ar urma să o valideze Consiliul Naţional duminică este ca Congresul extraordinar să aibă loc pe 10 aprilie, de la ora 11.00 la Palatul Parlamentului, cu 1.300 de delegaţi, termenul depunerii moţiunilor pentru candidaturile la şefia PNL fiind 6 aprilie, ora 18.00, iar dezbaterile în organizaţiile judeţene să aibă loc până pe 8 aprilie, ora 22.00.

„Şedinţă care a ţinut cont de evenimentul de ieri, demisia domnului Florin Cîţu şi conform statutului PNL, atribuţiunile trebuie luate de un prim-vicepreşedinte. Astăzi colegii m-au desemnat pe mine să preiau atribuţiunile interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate. De asemenea, am propus preluarea interimară a funcţie de secretar general de către Lucian Bode. Şi domnia sa a avut unanimitate la vot. În Consiliul Naţional va fi vorba de convocarea Congresului extraordinar al PNL pentru alegerea preşedintelui PNL. Propunerea va fi duminica viitoare, ora 11.00, la Palatul Parlamerntului. 1.300 de delegaţi propunem să fie prezenţi. S-a propus Comisia de organizare a Congresului formată din 9 oameni. De fapt o vom propune în CN. De asemenea, mergem spre Consiliul Naţional cu termene de depunere a moţiunilor, miercuri 6 aprilie, ora 18.00 şi apoi dezbaterile în judeţe până vineri seara, ora 22.00”, a afirmat Gheorghe Flutur, duminică la Parlament.

El a mai spus că pentru el responsabilitatea este să fie organizat statutar Congresul PNL.

„Pentru mine cel puţin responsabilitatea pentru mine este să organizăm cum se cuvine Congresul extraordinar al PNL şi sigur gestionarea treburilor pe care le avem în partid, în coaliţie. PNL propune aceste evenimente într-o succesiune destul de rapidă pentru că avem un context national şi international deosebit”, a completat Flutur.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii