Ghici de ce a şters-o domn premare în concediu imediat după ce a ieşit pe furiş de la audierile DIICOT?

sâmbătă, 17 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Ghici de ce a şters-o domn premare în concediu imediat după ce a ieşit pe furiş de la audierile DIICOT?

Dacă tot se tem unii că, după rotativa de la Bucureşti, s-ar putea să iasă din schemă şi să nu mai fie şefi în teritoriu din pricina schimbării  jupânilor de la capitală, iată un model bun de ţinut minte, în cazul celor ce mai au probleme şi cu justiţia pentru faptele de vitejie comise cât au stat pe scaunul moale şi călduţ! 

Aşadar, uitaţi la premarele Chirică cum procedează, când ştie că vine audierea şi nu poate fi sigur cum se termină aceasta! Acesta a fost audiat marţi la DIICOT, unde auzim că i s-a schimbat încadrarea juridică în ceva foarte naşpa, iar de miercuri până lunea ce vine omul şi-a luat concediu.

Ceea ce înseamnă, logic, că cererea pentru concediu a depus-o înainte de audiere, despre care fără doar şi poate că ştia. Ce poate aşadar să însemne asta, în termeni juridici? Păi, ce altceva decât că omul s-a gândit la toate. Adică la ce văgândiţi şi dumneavoastră…

Politichia la ţară: iată cea mai hazoasă fază de care am auzit sezonul ăsta!

Şi ca să nu încheiem totuşi săptămâna prea încrâncenaţi, haidaţi să vă povestim pe astăzi şi o fază tare haioasă petrecută zilele trecute undeva într-o comună cu premare de la partidoi, în timpul unui turneu al noilor şefi ai filialei alături de niscai dipotaţi şi alţi băgători de seamă ori pritindenţi, şi conduşi de căpăstru tot de nea Măricel cel mazilit recent, tot el, sireacu’. Căci, n-o mai fi el şef, dar zice-se că tot el e maestru de ceremonii când vine vorba de mers prin judeţ, căci el e singurul care are intrări pe acolo şi ştie să vorbească pre limba premarilor, faţă de tinereii lui de mingi care abia gânguresc pe limba aia mai fără pretenţii. În fine…

Aşadar, se făcea că au urcat pe scenă, în faţa sătenilor adunaţi la serbare, premarele alături de alaiul venit de la Iaşi. Iar premarele a început să-i prezinte pe oaspeţi, primul fiind tot nea Măricel, apoi prifectul etc samd. Numai că, la un moment dat, când a venit rândul unui dipotat, premarele s-a tot poticnit, „El e domnul, ăăă, domnul dipotaaaaat, îîîî…”, iar într-un final, olecuţă ajutat, l-a nimerit: Macovei. A urmat o fază însă mai hazoasă: “Doamna esteee…. ăăăă, ea e, îîîî…”.

Apoi pauză, şuşoteli de alături, iar domn premare, care are şi el o etate, şi olecuţă cam fudul de urechi, o tot dădea pe lângă: „Doamna Falcă…. ăăăă, îîîî, doamna Mancaş, ăăă…” Într-un final, când din şopteli s-a auzit până şi la ultimul sătean din adunătură, domn premare a nimerit-o: „Doamna Farcaş! Ea este, ăăă, îîî, profesoară…” Iar după, evident că tot nea Măricel vorbeşte primul.

Aşadar, haidaţ’, gata, daţi drumul la muzică, la mici şi la bere: poa’ să vie alegerile, că suntem beton!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii