Google, amendată cu 220 de milioane de euro în Franţa. Aflați de ce!

luni, 07 iunie 2021, 13:58
1 MIN
 Google, amendată cu 220 de milioane de euro în Franţa. Aflați de ce!

Google a fost de acord să facă modificări la unele dintre serviciile sale de publicitate online utilizate pe scară largă, după ce autoritatea antitrust din Franța a amendat compania cu sediul în Mountain View, California, cu 220 de milioane de euro (267,48 milioane de dolari).

Măsura a fost luată după ce o anchetă a constatat că Google a abuzat de puterea sa dominantă pe piață în ceea ce privește accesul la publicitea online, unde unele dintre instrumentele sale au devenit aproape esențiale pentru editorii mari.

Decizia este o încercare de a reechilibra lupta de putere asupra anunțurilor online în favoarea editorilor, care a dominat afacerea în era pre-Internet, dar a pierdut teren considerabil odată cu creșterea Google și Facebook.

Organul de supraveghere a declarat că decizia deschide calea editorilor care s-au simțit dezavantajați să solicite daune de la Google. Mulți editori la nivel global și-au exprimat nemulțumirea față de practicile publicitare folosite de giganții tehnologici.

"Decizia de a sancționa Google are o importanță deosebită, deoarece este prima decizie din lume care se concentrează pe procesele complexe de licitație algoritmică pe care se bazează afacerea publicitară online", a declarat șeful antitrust al Franței, Isabelle de Silva.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii